09 февруари 2020

НЛО със скорост мах 10 е прелетяло над Иран през 2013!

Освен ако не се занимавате с авиация, числото на Мах (Mach) едва ли ви говори нещо. Затова нека дам малко разяснения.

Число на Мах (или само мах, означава се с M) е отношението на скоростта на дадено тяло към скоростта на звука в средата, в която то се движи. Тъй като изразява отношение на две скорости, то е безразмерна величина.

Казваме, че скоростта на едно тяло е:

дозвукова (подзвукова), когато M < 1
звукова, когато M = 1
околозвукова, когато 0,8 < M < 1,2
свръхзвукова, когато 1,2 < M < 5
 хиперзвукова, когато M > 5

Източник: Wikipedia

Не е тайна, че от няколко години САЩ редовно пращат безпилотни шпионски самолети над Иран. Миналата година иранците свалиха един такъв безпилотник, в миналото също са сваляли. Има обаче информация, че през 2013 радарите са засекли обект движещ се с невероятната скорост мах 10! Към момента официално има самолети преминали границата от мах 3. Някои ракети могат да летят със скорост мах 4. Неофициално Пентагонът може и да е успял да направи боен дрон летящ близо до мах 5. Мах 10 обаче е двойно повече! Освен ако изчисленията на иранците не са грешни, може би става въпрос за технологии идващи отвъд нашия свят.

Източник


1 коментар:

  1. Е има такъв самолет, наследника на Aurora (6М), като подобрения вариант се движи с 9.9М и е на база Х43-А. Естествено е със секретно приложение и почти няма информация за него, но се чува по нещо :)

    ОтговорИзтриване