05 януари 2020

Мистериозни автомобилни катастрофи - Кайл Петерсон

Ето, че дойде време и за първата за новата година поредица от тематични статии. Описаните истории варират от чисто криминални до силно паранормални.

Първият случай е от преди няколко години. 29-годишният Кайл Петерсон не е доволен от някои аспекти във своя живот. Често говори, че иска да напусне работата си и да се премести някъде другаде. Въпреки това има и неща, които го радват. Разправя на приятелите си колко е развълнуван за едно предстоящо пътуване до Калифорния. И тогава се случва нещо странно.

На 24 февруари Петерсон шофира своя джип в Тротдейл, Орегон. Вместо да следи пътя, той си гледа в телефона (нещо, което за жалост твърде много хора правят). Съвсем в реда на нещата се стига до катастрофа, автомобилът на мъжа се забива в една ограда.

Петерсон излиза от джипа и изчаква полицията да дойде. Когато полицаите пристигат, младият мъж не е много разговорлив и не им сътрудничи особено при изясняването на обстоятелствата около пътния инцидент. Според всички, които са го видели, не изглежда да е пострадал при катастрофата, но определено е смутен.

Кайл започва да се държи странно. Качва се отново в колата си и се опитва да запали двигателя. Полицаите отстъпват на разстояние от автомобила опасявайки се, че може да потегли с мръсна газ и да ги помете. Вместо това обаче Кайл прекратява опитите си да запали мотора, изскача от колата и побягва към близката гъста гора. Никой никога повече не го вижда.

Издирването в района не открива и най-малката следа от този млад мъж.


Поредно загадъчно изчезване, което много ми прилича на случая Ларс Митанк. Германецът също се държи странно преди да изчезне и също за последно е видян да бяга към една гора (в случая край летище Варна). Дали двамата с Кайл Петерсон не си правят компания на място от което няма връщане?


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Най-странните изчезвания - I
Най-странните изчезвания - II
Най-странните изчезвания - III

1 коментар:

 1. Дори и да не е пострадал физически, пак влияе на психиката, логично е впоследствие човекът да си е "изгубил" акъла, но наистина няма логика това да се случва за толкова дълго време и за капак просто да изчезне и да няма и следа от него.
  Относно изчезването,аз си мисля, че с него се е случило едно от следните неща:
  - По-късно е умрял от страх някъде навътре в гората, но просто да не са могли да го забележат (макар, че след време би трябвало да могат го открият и да бъде идентифициран по един или друг начин);
  - Полицията крие нещо, за което знае, че би могло да доведе до изчезването му, но не иска да се разчува поради някаква причина;
  - Вероятно е жив и до ден днешен, макар и на друго място под друго име или дори друго гражданство.
  Това е мое лично мнение и не гарантирам, че е вярно.

  ОтговорИзтриване