27 януари 2020

От архивите на ЦРУ: кръгъл зелен обект над съветска секретна инсталация

През 1978 ЦРУ "разсекретява" документ, в който се говори за НЛО наблюдение от 1973. "Разсекретява" съм го поставил в кавички, защото почти целия текст с зачеркнат така, че да не се чете. От единственият четим параграф разбираме, че наблюдателят е излязъл навън през една лятна вечер, за да подиша малко чист въздух, до този момент е гледал мача Канада - СССР по телевизията. В небето е видял ярко зелен кръгъл обект. Случилото се е разиграло над място споменато само като "Площадка 7".

Какво съдържала останалата част от документа, която не е разсекретена? 50 години този въпрос занимава редица НЛО-изследователи и те многократно отправят запитвания за пълно разкриване на съдържанието на този документ. И ето, че накрая ЦРУ дава целия текст без заобикалки. Мястото където е набюдавано НЛО-то е съветска военна инсталация в Казахстан. Въпросното наблюдение е само един детайл от документа, в останалата част се говори за предполагаемият брой на военния персонал разположен в базата, структурата и йерархията, както и какви експерименти руснаците провеждат там. Разбираемо е защо това не е разсекретено през 1978 - руските военни щяха да разберат, че американците са запознати с доста подробни детайли за този обект. Парадоксално, но излиза, че НЛО-наблюдението е най-малко секретното нещо и затова ЦРУ го публикува.

Разбираемо е разочарованието на НЛО-изследователите, които вероятно са очаквали в текста да пише как зеленият обект каца на земята и от него излизат извънземни. Все пак в пълния текст има няколко интересни неща - още през 70-те години руснаците са правили опити с лазерни оръжия и насочени излъчвания от антени.

Скица на съветската инсталация:


Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Обяснение за мистериозната антена Елтанин край Антарктида

Няма коментари:

Публикуване на коментар