15 януари 2020

Мистериозни автомобилни катастрофи - Грейтфул Доу

На 26 юни 1995 край Емпория, Джорджия, САЩ се случва ужасна автомобилна катастрофа. Фолксваген излиза от пътя и с бясна скорост се забива в две дървета. И двамата човека в колата не са си сложили предпазните колани и загиват на място. Шофьорът е идентифициран като 21-годишния Майкъл Хагер, който е и собственик на автомобила. Пътуващият до него така и никога обаче не е разпознат, лицето му е до толкова обезобразено от катастрофата, че се налага да се направи фотопортрет т.е. дадената по-долу снимка не е истинска, а е направена на базата на това как се предполага, че е изглеждал приживе човекът. Никой от приятелите на Майкъл не липсва, всички се чудят с кой е пътувал и защо.

Полицията смята, че странният спътник на Хагер е бил на възраст между 15 и 21 години, няма никакви лични документи в себе си. Единствените неща, които са открити в джобовете му са 4 монети, запалка и билет за двудневен концерт на групата Грейъфул Дед, който се е състоял във Вашингтон на 24 и 25 юни, преди катастрофата.

САЩ е голяма страна, където често се намират мъртви неидентифицирани хора. Стандартно те получават имената Джон Доу или Джейн Доу поне докато ги разпознаят. В много случаи това никога не става, има цели телевизионни предавания посветени на мистериозните неидентифицирани хора. В случая заради билета неидентифицираният младеж е наречен Грейтфул Доу.

Установено е, че преди фаталната катастрофа Майкъл Хагер е посетил приятелката си в Феърфакс, Вирджиния. На път за вкъщи се е отбил в къщата на баща си в Глочестър Каунти, но баща му не си е бил у дома. След това потегля към къщата на майка си в Инграм, Южна Каролина. Не стига до там заради катастрофата. Дали Грейтфул Доу е бил случаен автостопаджия, който Майкъл е качил някъде по пътя? Или двамата са се познавали и са планирали нещо? Роднините на Грейтфул Доу защо не го търсят? Толкова ли е неточен автопортрета, че не могат да го разпознаят?

Източник


3 коментара:

  1. Тази история издиша, като дефектен амерски ифон произведен в Чайна. Ако това събитие наистина се е случило, със сигурност са могли да идентифицират умрелия по снимка на зъбите или чрез ДНК експертиза. В България са ставали и стават далеч по- странни събития свързани с изчезването на българи, а за цигани да не говорим, аз лично не съм виждал некролог на умрял циганин, сигурно те живеят вечно. Не ви ли изглежда това паранормално?

    ОтговорИзтриване
  2. Събирането на ДНК в САЩ започва доста след 90г., постепенно в отделните щати. Историята е от 1995г. Нови и пълни данни има от 2000г. насам за ДНК. ЗА САЩ не е странно- там хората са винаги готови да помогнат, отзивчиви по детски и вероятно това момче е било стопаджия. Може детето да не е имало родители или те да са били такива, които не го търсят и не се интересуват от него -пълно е с пияници и наркомани. Освен това в Европа (Западна :)) и САЩ никой като тук не те донндурка барабар с жнената и децата докато си жив. Там още на 14-15 год. хващат пътя и не е прието много, много да те търсят родители и близки.

    ОтговорИзтриване