11 януари 2020

Мистериозни автомобилни катастрофи - Патриция Мийхан

На 20 април 1989 37-годишната Патриция Мийхан се блъска с автомобила си в друга кола край град Съркъл, Монтана, САЩ. Когато излиза от возилото, тя изглежда замаяна, отправя се към полето и се покатерва през оградата. Това е последният пък, когато е видяна. Жената просто изчезва. Родителите на Патриция смятат, че тя е получила амнезия в резултат на катастрофата и на автостоп е заминала на някъде. В последствие ще има поне 60 сигнала за видяна жена, която прилича на изчезналата Мийхан. За поне 5 от тях се счита, че наистина може да е била Патриция.

През 1990 в Сиатъл е намерена бездомна жена, която много прилича на Патриция Мийхан. Тя твърди, че се казва Морнинг Стар (Сутрешна звезда) и няма никакви документи за самоличност. По това време не са правени ДНК тестове и не е можело да се каже дали тази скитница е Мийхан или не. Родителите на Патриция говорят с жената по телефона и казват, че са сигурни, че това не е тяхната дъщеря. Според мен е трябвало да заминат за Сиатъл и да проверят на място.


Още един случай, който много прилича на случая "Ларс Митанк". Няколко години след като германецът изчезва във Варна, в София е открит скитник, който има страхотна прилика с него. Родителите на Митанк летят от Германия до тук, но в крайна сметка се оказва, че това не е синът им. Защо попадам на втори случай, който има прилики с "Ларс Митанк"? Поредно случайно съвпадение?


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Най-странните изчезвания - IV
Най-странните изчезвания - V
Най-странните изчезвания - VI

2 коментара:

 1. Макар и по-различен в детайлите, този случай много напомня на този с Девин Уилямс:
  https://misterika.blogspot.com/2016/07/blog-post_6.html

  Общото между всички тях както и този на Ларс Митанк, е че хората изпадат в някакво състояние на паника и параноя и бягат в гората.

  Повтарящ се модел е и това, че се отделят от обществото - било то от приятелите с които са в момента или от други хора около тях, които в случая дефакто са единствената им надежда да бъдат спасени, ако забележат и реагират навреме, че човека се държи неадекватно и има нужда от помощ.

  В Missing 411 този повтарящ се модел се нарича "Point of Separation" - Точка на Разделяне.

  Когато са в планината или гората, хората поемат по различни пътеки от групата или сякаш Нарочно изостават или избързват напред след което изчезват.

  При градските изчезвания на хората им прилошава, чувстват се уморени, Внезапно им се доспива или им Хрумва(!), че искат да отидат някъде, случват се странни случки, които ги разделят от останалите.

  Пример за такива странности са множеството разделяния на млади мъже, които са в компания приятели в бар или дискотека в САЩ или Великобритания - става Някаква кавга, охраната идва и гони Само един човек, той звъни на останалите отвън или им казва преди да излезе, че ще се прибира и след това изчезва!

  Обикновенно тези мъже са намирани след няколко седмици мъртви, без следи от насилие в някакъв близък водоем. Аутопсията не може да установи от какво са умрели, но повечето заключения са, че мъжете са във водоема едва от няколко дни и предходните седмици са били някъде другаде.

  Друг важен факт е че в някои от случаите когато е назначена разширена токсилогична експертиза в кръвта на жертвите е открито голямо количество GHB Gamma-Hydroxybutyrate:
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82

  Гама-Хидроксибутират в ниски дози води до отпускане, успокояване и лека еуфория, в умерени дози – до заспиване, а високите дози предизвикват гадене, схващане на мускулите, конвулсии, припадък, подтискане на дишането, колабиране и кома.

  GHB се произвежда натурално в човешкия организъм, но в безкрайно ниска концентрация, която не може да доведе, до нито един от тези симптоми.

  Жертвите напълно умишлено са прекарвани през места, на които няма видео наблюдение, дори във Великобритания където има камери на всяка крачка, младите мъже вървят и обикалят града, докато стигнат до точка, където няма камери и там изчезват.

  Няма как да не направя аналогия с природата, където Хищниците ловуват като отделят избраната жертва от останалите в стадото...

  Сякаш нещо поема контрол върху жертвите и всява абсолютен Терор и Ужас в съзнанието им - когато звъни на майка си в нощта преди да изчезне Ларс Митанк звучи направо ужасен като и разказва, че го следят...

  Има хора, които ще се опитат да обяснят всички тези случаи с повредена мозъчна активност, било то от алкохол, наркотици или дори мозъчна аневризма или микро инфаркт, но модела говори за нещо друго, нещо целенасочено - ако получиш инфаркт, няма как да вървиш 15км като в лабиринт, само и само за да излезеш от кадъра на камерите в града...

  ОтговорИзтриване
 2. Темата и коментарите са много интересни. Мистериозните изчезвания винаги са били интересни за мен. Понякога причината може да е супер прозаична- човек е отвлечен, пада някъде и никой не го намира, сам решава да изчезне. В повечето случаи си мисля, особено тези със странно поведение, че може да е експеримент на правителството (та?) или някакви сили (не мога да кажа "черни" сили или извънземни). Дори близките често са склонни да кажат - ами той/тя е особен, надрусан, пиян , влюбен и т.н., но смятам че има нещо повече.

  ОтговорИзтриване