04 януари 2020

МИСТЕРИКОН (4 януари 2020)

Първият бюлетин МИСТЕРИКОН за 2019 започвам с допълнение към една читателската история публикувана миналата година. Става въпрос за ето този случай:


Една читателка ми прати следната история, която изглежда се е случила през 90-те години:

Отишъл един младеж полицай с гаджето си с кола в парка. Завили по някаква алея сред гората. Излезли от автомобила и взели да се натискат. По едно време момичето казало да се махат, защото зад и над мъжа има нещо във въздуха като безформанена маса, сивкаво.

Двамата скачат в колата и беж, а онова нещо летяло над колата, но после се отказало. Мъжът повикал колеги полицаи да претърсят, ама нищо не открили, ама един циганин казал, че им нечиста сила в парка и циганите се страхували да нощуват там.

*************

Следва едно видео от Северна Минесота, САЩ показващо някаква тъмна фигура в гората (Бигфут?). Заснето е по Коледа на 2014 година, качено е в YouTube през 2016, но едва сега изследователите на паранормалното му обръщат внимание. Колко ли още такива странни клипове има в мрежата и никой не ги забелязва, защото хората, които са ги качили нямат почти никакви "последователи" в социалните мрежи?

Разбира се винаги има вариант това видео да е измама, но личното ми усещане е, че е автентично.А мога ли да пропусна "феноменът Ванга"?! За пореден път в края на отишлата си година бяха дадени нейни предсказания. Какво щяло да се случи през 2020. Назовани са поименно Тръмп, Путин,.... Хайде спрете се, бе! Ванга никога не е споменавала такива предсказания, а казаните от нея като цяло не се сбъдват. Тази мания по Ванга не се шири само в България. По Коледа се появиха нейни "пророчества" и в руски и в западни сайтове. В този ред на мисли ето един туит от един руснак, на който също му е писнало от Ванга:Груб превод:

"Ванга, та Ванга! А моята баба на въпроса ми вярно ли, че след 20 години всичко при комунизма ще е безплатно, отговори, че ще дойде време когато дори водата ще ни се налага да купуваме от магазина. Това бе през 1960 г., 22 пленум на КПСС".

Е, не е ли точно така?! Налага ни се да купуваме скъпа минерална вода от магазина (не че тази от чешмата е безплатна, но поне е по-евтина), защото или няма въобще чешмяна вода (ВиК авария в Асеновград остави 25 хил. без вода) или когато я има не е годна за пиене (Водата в три пернишки квартала – с ешерихия коли). Ванга естествено тия неща не ги е предскАзала...

*************

Нова година и нова подрубрика в МИСТЕРИКОН. Серийни убийци хванати заради малки грешки.

Между 1974 и 1991 в Канзас, САЩ върлува серийният убиец Денис "BTK убиецът" Райдър. Отнема живота на 10 човека. Прякорът му "BTK убиецът" идва от "Bind, Torture, Kill" (вържи, измъчвай, убий). Полицията е безсилна да го хване, а той им се подиграва с писма, в които детайлно описва своите престъпления. В едно от писмата си им праща дискета, която е ползвал, защото е сигурен, че дори с такава улика пак няма да могат да открият истинската му самоличност. Оказва се, че е сбъркал, именно тази компютърна дискета води до ареста му през 2005. Ако Райдър не бе изпратил този "подарък", вероятно никога нямаше да бъде разкрит.

Източник


Завършвам с редовната кино рубрика. Филмът "Супермен" се появява през 1987 и е имитация на "Супермен" от 1978. Това вече се казва наглост - дори не са измислили различно заглавие. Копието е дело на индийци и затова понякога тази кино лента се нарича "Индийският супермен". Почти всичко е откраднато от оригиналния филм - от костюма до сюжета. Разликите са съобразени с местната аудитория - например корабът на супергероя не каца в САЩ, а в Индия, а лошият злодей носи индийското име Верма.


Макар да харесвам филми направени на базата на други филми, май в случая ще пропусна да си намеря този индийски Супермен.


ПОДОБНИ СТАТИИ:
МИСТЕРИКОН (1 декември 2019)
МИСТЕРИКОН (7 декември 2019)
МИСТЕРИКОН (14 декември 2019)

1 коментар:

  1. Видеото е автентично, но "обектът" във видеото е сниман толкова отдалеч, че не се вижда как изглежда, камо ли да се установи кой е и какъв е, а и няма начин черната сянка да е Голямата стъпка, по-вероятно е да е някой "призрак".
    Що се отнася до баба Ванга, нейни близки твърдят в вече забравени от повечето хора (вкл. и от мен) интервюта, че тя никога не е предсказвала приписваните и "предсказания" като 11 септември, ИДИЛ и т.н., а и понеже е била "феномен", по всяка вероятност е била свързана с КДС, като повечето гадатели по онова време, все пак тогава е била Студената война и тогавашните супердържави САЩ и СССР са правели всичко възможно, за да завладеят света, като дори са прибягвали до помощта на екстрасенси като баба Ванга за целта.
    А случая с ВТК убиеца няма да коментирам, понеже не съм запознат със него.

    ОтговорИзтриване