26 януари 2020

МИСТЕРИКОН (26 януари 2020)

Гугъл вече прекаляват! Наскоро забелязах, че в текста на някои статии се забиват реклами без да съм ги слагал аз. Това се отнася както за новите материали, така и за тези публикувани преди години. По принцип съм разрешил да има реклами още от самото създаване на блога понеже бях чувал някакви легенди, че от реклами в Интернет се правели много пари, но досега те се показваха ненатрапчиво на определени места - в горната част на страницата или между статиите. С тази последна наглост сериозно се замислям дали да не ги махна изцяло, ако въобще е възможно вече такава опция в продуктите на Гугъл. Дразнещо е! Замислям се, че това е бъдещето, което ни очаква - "продуктово позициониране" навсякъде. Оруел ряпа да яде! Пример от предишният МИСТЕРИКОН:

Но стига съм се нервирал заради лакомията на мега-корпорациите, ето едно забавно видео от САЩ:За жалост следва една доста сериозна и притеснителна новина:

Новата мистериозна пневмония излиза вече от Китай. Какво знаем за нея досега?

А в крими рубриката днес ни "гостува" Джоел Рифкин. В периода 1989-1993 той убива поне 17 млади жени в Ню Йорк, много от които проститутки. Не стига това, ами този сериен убиец разчленява телата им, дори премахва ноктите и вади зъбите им. Рифкин е хванат поради фрапираща небрежност. През лятото на 1993 той кара автомобила си без дори да има регистрационен номер. Това веднага привлича вниманието на ченгетата. Спират го и вътре намират тялото на 22-годишната Тифани Бресциани, която е изчезналата приятелка на музикантът Дейв Робинстейн от пънк-рок групата Рейгън Ют. Някак си Джоел Рифкин избягва смъртното наказание, вместо това той е осъден на доживотен затвор. Първото му преразглеждане на присъдата и евентуално помилване е насрочено за 2197 година (не, не е печатна грешка, ако доживее до тогава, може евентуално да го освободят).

Източник


Завършвам с един интересен късометражен сай-фай филм - The Adept (2018).

Няма коментари:

Публикуване на коментар