18 януари 2020

МИСТЕРИКОН (18 януари 2020)

Преди години прочетох един фантастичен разказ, ако не се лъжа от британския писател Стивън Бакстър. В него се говореше за това как астрономите на Земята започват да наблюдават изчезването на все повече и повече звезди във Вселената. Сякаш някаква тъмна сила, някаква вълна се движи и поглъща всичко по пътя си. Малко след това учените улавят и първия радиосигнал от извънземна цивилизация. Това е сензационна новина, след толкова десетилетия на безрезултатно преслушване на необятната космическа шир, най-накрая сме получили доказателство, че не сме сами във вселената. Е, учените не могат да дешифрират какво е съобщението в този кратък сигнал, но какво от това, важното е, че имаме доказателството, че извънземните съществуват!

После идва втори сигнал, после трети и т.н. Сигналите се появяват като "гъби след дъжд", идват от различни места и звучат различно, вероятно са на различни извънземни езици. Изглежда колкото повече звезди изчезват, толкова повече сигнали се появяват. Астрономите вече са сигурни, че във Вселената се случва някакъв катаклизъм, който няма да подмине и нас.

Разказът завършва с това как един от главните герои си е у дома и се чуди какво ли значат всички тези извънземни сигнали и защо се появяват точно сега, когато всичко е на път да бъде разрушено. Май се и ядосваше, че няма да могат да разчетат нито един сигнал преди да изчезнем самите ние. Тогава възрастната му майка му казва най-спокойно:

- Не е ли ясно какво казват всички тези извънземни? Те казват "сбогом"....

За този тъжен разказ се сетих наскоро, когато прочетох тази новина:


Не, че казвам, че нещата ще се развият точно по начина по който са описани в горния разказ, но ако сега изведнъж получим и ясен извънземен сигнал, доста бих се замислил...


Продължавам извънземната тема с това видео, което твърди, че е уловило "отвличане от извънземни" на камера монтирана на входа на един дом.И една извънземна новина от България:

НЛО се появи в небето над ЯбланицаСледва крими поредицата. Луис Гаравито е най-известният сериен убиец на Колумбия. На сметката си има поне 138 жертви, а някои предполагат, че истинският брой на убийствата извършени от него е 400. Той убива само момчета на възраст между 6 и 16, които имат беден произход. Луис им обещава пари или малки подаръци, ако дойдат с него да му свършат някоя малка работа. Веднъж обаче отведе ли ги в бърлогата си, той ги мъчи продължително време, след което ги убива. Полицията продължава да намира тела, но не може да посочи нито един заподозрян. И тогава през 1997 откриват масов гроб с мъртви момчета. Сред телата намират и едни очила, които са за специфичен дьоптър и очен проблем. След две години при отделен случай Гарвито е арестуван при опит за изнасилване. Оказва се, че има проблеми с очите, които съответстват на намерените очила в масовия гроб. Така най-опасният сериен убиец на Колумбия е разкрит. Ако не си беше изпуснал очилата докато е закопавал момчетата, може би никога нямаше да бъде заловен.


Както обикновено, завършвам с киното. Днес Турция е известна със своите блудкави сериали, които се въртят по повечето български телевизии и за които продължавам да се чудя как въобще хората ги гледат. Не винаги обаче турската видео продукция е била толкова трагична, в миналото тя е била трагично-смешна с това, че са правили имитации на много известни западни филми. Понякога крадат всичко, понякога крадат само отделни елементи. Или пък смесват неща от различни филми в една кинолента.

"Rampage" например е турският еквивалент на Рамбо. "Badi" е турското "Извънземното". Сами можете да се сетите кой филм копира "Суперменът Доньор". В "Uc Dev Adam" (Трима гигантски мъже) е проявена фантазия, капитан Америка се съюзява с турски пехливанин, за да спасят света от злия Човека-паяк.

Перлата обаче е "Dunyayi Kurtaran Adam" един филм известен още и като "турските Междузвездни войни". Появява се през 1982 и до скоро се считаше за изгубен филм. Наскоро обаче бе намерено едно копие на този филм, така че тази класика не е загубена!

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар