08 декември 2019

Странности в гората - VI

Още един случай от архивите на паранормалният изследовател Брент Слуонсър. Група приятели са на разходка в гората. По едно време един от тях им обръща внимание, че сякаш се въртят в кръг като им посочва една скала с ясно отличими черти. Другите не се съгласяват, защото според тях това е невъзможно - просто скалата много прилича на тази, която преди малко са подминали. Продължават пътя си и след няколко минути отново стигат до същата скала. Вече всички са убедени, че има нещо странно тук - не може да има толкова много еднакви скали.

За всеки случай групата написва бележка на лист хартия и я поставя под един камък. Продължават да вървят и след няколко минути отново стигат до скалата - бележката е там! На където и да тръгнат - на ляво или на дясно, постоянно стигат до тази скала! Накрая все пак успяват да се измъкнат от затворения цикъл. И до ден днешен нямат обяснение какво им се е случило през онзи ден.

Източник


3 коментара:

 1. Това също е много разпространен феномен - от САЩ и Ирландия до Бразилия и Филипините, хората говорят за това въртене в кръг и го преписват на горски духове, които си играят и правят шеги с хората, които за жалост могат да завършат фатално.

  Като цяло феномена има две основни разновидности:

  - При първата, както е в тази статия хората вървят продължително време, но все едно са затворени в някакъв цикъл и без значение кой път избират попадат на едно и също място, говорим за вървене с часове, до пълно изтощение и се стига до едни и същи места.

  - При втората, точно обратното - хората изведнъж се оказват на нъпълно ново място, непознато при все че познават терена перфектно от деца и са били там безброй пъти, нещо се случва и около тях е напълно нов пейзаж, с нищо, като ориентир - това важи за всички посоки, не е просто човек да се обърне назад и да се върне в нормалното.

  Сещам се за сцената в Матрицата в която Нео, който иначе може да манипулира самата реалност попада в програмирана среда, клопка-капан в една метростанция и тичайки в тунела се връща отново на същото място, а Ватманът на влака, който дефакто е програмиста и създателя на това място и създател на тази реалност държи пълни права и решава, кой може да влезе и да излезе от там.

  Във фолклора на различните народности има съвет, как човек може да се измъкне от такава ситуация - човек трябва да си съблече връхната дреха, да я обърне наопаки и да я облече отново - един вид да създаде някаква Нетипичност, нещо непознато и объркано, колкото и странно да звучи, което ще му помогне да излезе от този спелл/омагьосване/манипулация в която е попаднал.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Коментарите ти често пъти са по-ценни от самите статии :) Мерси

   Изтриване
 2. Следващата статия от поредицата, която излезе днес, е пример за точно този втори феномен.

  ОтговорИзтриване