06 декември 2019

Странности в гората - V

Този случай е описан в книгата "The Reality Game and How to Win It" (Играта на реалност и как да я спечелим) от Брад Стайгър. Макар поредицата да е "странности в гората", то за гори не се говори тук, но мисля, че историята добре допълва настоящата серия от статии посветени на времеви аномалии, съвпадения и двойници.

Чарлз Ингерсол е жител на щата Минесота. През 1955 той за първи път посещава Големият каньон, известната забележителност, която привлича хиляди посетители всяка година. Чарлз носи със себе си и новият си фотоапарат и естествено прави много снимки. Една седмица след като се завръща от тази си екскурзия, той наминава през една книжарница и вижда туристическо ръководство от 1948 посветено на Големия каньон. Ингерсол решава да допълни своите знания за мястото и купува книгата. Като всяко туристическо ръководство, и това има много снимки. С изненада Чарлз вижда на една от тях самия себе си! Освен това ясно се вижда, че държи в ръцете си фотоапаратът, който е закупил през 1955. Как това е възможно?! Как може да си на снимка от преди 7 години, на място, което все още не си посещавал в онзи момент?!


Ето аз какво си мисля, че се е случило. Има много случаи, в които хора виждат минали събития да се разиграват пред очите им. Това са вид проекции, защото хората от миналото не осъзнават, че някой от бъдещето ги гледа. Да не се бъркат тези случаи на проекции, с директното преминаване в друго време където хора от различните времеви линии могат да взаимодействат помежду си - вчерашната статия е по-скоро такава - жената, която пазарува в магазина за бебешки стоки подава на касиерката си своята банкова карта, а онази не знае какво е това, защото такава марка карти няма в миналото и ѝ казва, че приемат само кеш.

Щом ние може да виждаме проекции от миналото, възможно ли е и самите ние да се проектираме в миналото без да го осъзнаваме? Може би Чарлз се е отразил така 7 години назад без да го осъзнава. Просто някой го е заснел през 1948 без да осъзнава, че това всъщност е проекция на човек от 1955. Което ме кара да се замисля - колко често се "проектираме" така без да го усещаме? Дали така може да се обяснят някои случаи на дежавю и наблюдавани двойници?

Няма коментари:

Публикуване на коментар