09 декември 2019

Изгубен сред природата твърди, че два духа са го спасили

Това е един скорошен случай от Тайван. Турист се губи в гориста планинска местност и цели десет дни е в неизвестност. Когато спасителите намират Сунг Руи-Ксионг, той им разказва невероятна история.

Докато е в планината, Сунг се опитва да се покатери на една скала, но пада и губи очилата си. Освен това и батерията на телефона му пада. Човекът успява да се добере до една пещера, където остава няколко дни с надеждата, че скоро ще го намерят. Скоро обаче осъзнава, че това може и да не се случи. Затова излиза от пещерата и въпреки, че не вижда много добре без очила, Сунг тръгва да търси път към цивилизацията.

Сунг твърди, че в един момент е срещнал мистериозна двойка - мъж и жена, които го придружавали два часа. В един момент те внезапно изчезнали и докато обърканият мъж се оглеждал за тях, той различил една пътека, която в крайна сметка го извела извън гората.

Сунг вярва, че това не са били обикновени хора (не е могъл добре да ги разгледа заради липсата на очилата). Вярва, че това са били духове, на починали хора живели в този район.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Ангелистор
Призраците на Селборн, Южна Африка
Може ли Алекса да говори с духовете?

2 коментара:

 1. Това е така наречения Third Man Factor:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Third_Man_factor

  Необяснен до момента феномен при който Нещо помага на хора попаднали в екстремни ситуации да се справят.

  Алпинисти, моряци, полярни изследователи, изгубили се в гората, както в случая в тази статия - при хората се появява Друг човек, който ги подкрепя, помага им, посочва им правия път или им дава напътствия и идеи как да преодолеят трудностите пред които са изправени след което изчезва.

  Спори се дали става въпрос просто за халюцинации причинени от стреса или има нещо повече било то паранормална активност и контакт с някакъв вид интелигентен разум/същество или непознати части на Съзнанието ни, създават Мисъл-Форма в текущата ни реалност, която да успокои и помогне на хората да се успокоят и дd знаят, че не са сами - образно казано - "Виж не си сам, Бог е с Теб".

  По същия начин се спори и за всички преживявания близки до смъртта - хората усещат благодат и спокойствие, виждат бяла светлина или техни близки, които ги успокояват - дали това е наистина живот отвъд или мозъка се наводнява с невротрансмитери и хормони от стреса и от осъзнаването, че човек умира и поне в последните мигове, като еволюционен, защитен механизъм ( както е и загубата на съзнание в екстремни моменти ) се създава успокояваща среда, за да се спести ужаса и паниката в която изпада човек.

  ОтговорИзтриване
 2. Възможно е това да е Висшият Аз. Ние сме далеч от това, което сме на земята- някакво тромаво тяло с ежедневни битови проблеми. Затова интуицията и вътрешният ни повик е по-важна от логиката и "правилният" подход :) Но обикновено те се заглушават от т.нар разум.

  ОтговорИзтриване