20 декември 2019

Истории от Ник Редфърн - два случая на мъже в черно

Това е превод на една доста разхвърляна статия на известния паранормален изследовател Ник Редфърн. Превеждам само тези два случая.

Ник започва своя материал с историята на Сам, който преди известно време се свързал с него. Сам (това е истинското му име, а не псевдоним) е на около двадесет и няколко години, никога не е виждал НЛО, не е бил отвличан от извънземни (поне до колкото знае) и никога не е имал интерес към паранормалната тематика. Въпреки това той се забърква в нещо странно през месец август на настоящата година. Една утрин около 5:00 той се буди страшно объркан в леглото си. Имал е странен кошмар, че два часа по-рано същата нощ (демек около 3:00!), той е поставен в състояние на "умствен контрол". Вижда в кошмара си как става от леглото, облича се и напуска апартамента си. Сам не се облича в обичайните си дрехи, а в черен костюм, а по принцип няма такъв в гардероба си. Сам мисли, че неведоми сили наистина са поели контрол над него и кошмарът се е случил наистина. Той временно е бил превърнат в "човек в черно" и е бил изпратен някъде да върши мръсната работа на тези сили - обикновено да тормози свидетелите видели НЛО.

Следва историята на Питър Бекман, който е сравнително известен сред филмовите и музикалните среди. Като младеж той учи в Калифорнийския институт по изкуствата. Има участия във филми като "Chud II", "The Other Side of the Wind" и "Echo Park". Бекман озвучава героят известен като "Генерал Вълк" във фантастичния сериал "Monster" излъчван по SyFy Channel. Озвучава и редица игри като "Street Fighter" 4 и 5, "Dissidia" и "Final Fantasy". Автор е на новелата с паранормални мотиви "Dead Hollywood". Любителите на пънк-рок бандата "Ramones" може би ще го разпознаят от появявата му в клипа на песента "Psycho Therapy" излязъл през 1983. В този клип Бекман играе статист, който е изритан в главата от психясал пънкар. С други думи, Питър Беркан е реална личност, а не поредният човек, чиято история е разказана от някого, но не знаем дали въобще съществува.


Питър лично разказва на Ник Редфърн едно свое преживяване от 70-те години. Той и един негов приятел, Стив Лийсън, се забавлявали като слушат саундтрака към филма "Rosemary’s Baby", който между другото е филм на ужасите. Някой почукал на вратата. Питър отворил и видял, че на прага стоят двама "мъже в черно". Те са бледи и определено изглеждат болнави, сякаш имат трудности да дишат. Изглеждат леко объркани и не казват нищо. Бекман няма много спомени как да си тръгнали.

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар