17 декември 2019

Хората в бяло

Хората в черно и по-специално мъжете в черно са един феномен често пъти свързван с уфологията. Правителствени агенти, извънземни, дори демони - има много теории за тях. Посетил съм десетки статии в блога на хората в черно, а истината за тях е все така далеч.

Дали на някой му е скучно и си измисля нов феномен или наистина има нещо, но сега разбирам, че има и "хора в бяло", които са не по-малко загадъчни от събратята си чернодрешковци. Така де, щом като има деца с бели очи, които са аналог на "децата с черни очи", защо да няма и "мъже в бяло" подобни на "мъжете в черно"?

А дали не става въпрос просто са едни и същи феномени с различни външни проявления? Има черни котки, има и бели котки, но и двете са все така котки. Дали "децата с бели очи" не са просто "деца с черни очи" употребили наркотици (чудно ми е с какво ли се дрогират паранормалните създания)? И дали "мъжете в бяло" не са все същите "мъже в черно", но просто в момента дали черния си костюм на химическо чистене при Неси от Лох Нес?

Макар да го казвам по хумористичен начин, това си е една съвсем резонна теория. Не смятам, че съм неин първооткривател. В Мистерика има поне две статии посветени на Ник Редфърн, в които този паранормален изследовател говори за "мъже и жени в черно", но уточнява, че често пъти те са облечени изцяло в бяло.

Има обаче и изследователи, които твърдят, че "белите" и "черните" са два различни феномена. Поведението им било различно. Дали е така, нека преценим с примери.

Първият разказ е на момче, което един ден било оставено пред училището си от неговата майка (както обикновено). Необикновеното било, че от другата страна на пътя стоял някакъв зловещо изглеждащ мъж в бял костюм и бяла широкопола шапка. Той бил с гръб, но щом момчето слязло от колата на майка си, странникът се обърнал. Имал лице като от порцелан и бели очи със съвсем малки черни зеници. Човекът посочил към младежа, ухилил се зловещо и казал "ти" след което буквално изчезнал.

Никой друг не забелязал този странен човек, нито майката, нито който и да било друг от хората намиращи се на улицата. Затова момчето решило, че просто му се е привидяло. Съвсем скоро обаче мъжът в бяло се появил отново - този път на баскетболното игрище. Този път обаче, освен момчето и един негов приятел видял странника, който пак изчезнал внезапно като първият път.

И трети път този мъж се появил в живота на момчето. Една нощ около 3 детето се събудило и тръгнало към тоалетната. Тогава внезапно се отворила вратата на килера и от там излязъл мъжът в бяло. Той обаче не бил сам, с него имало и един доста раздърпан друг човек. Те хванали момчето и взели да му правят нещо, то не можело да се съпротивлява по никакъв начин, нито да извика. Чуло обаче как човекът в раздърпани дрехи казва, че не е сигурен дали момчето ще оцелее при това. Въпреки това двамата странници продължили да правят каквото правят. Младото момче чувствало, че все едно гърдите му са пълни с огън. В следващият момент болката спряла, а двамата били изчезнали.

Когато момчето се съвзело, то осъзнало, че лежи на пода в стаята си, а по гърдите има зачервявания и драскотини. Вратата на килера била отворена, а момчето никога не я оставя така. Изглежда не е сънувало, а наистина му се е случило нещо онази нощ.


Горната история звучи като проява на демон, следва разказ на интернет потребител използващ псевдонима "Reintarnation" в Reddit. Той е на точно обратното мнение. Според него "мъжете в бяло" са ангели-пазители.

"Reintarnation" е имал няколко срещи с белодрехи хора. Веднъж той и неговият син посетили селски фестивал посветен на ябълките. Били паркирали на черен път близо до една ферма. Когато станало време да си тръгват, се оказало, че автомобилът им е затънал в меката земя и не може да се измъкне, колкото и да се мъчели да го изкарат. Тогава до него спрял голям бял джип и от него излязъл едър мъж с бяла риза, бяла бейзболна шапка и бели шорти и попитал "имате ли нужда от помощ?". След това големият мъж минал зад закъсалата кола и собственоръчно я избутал на пътя. "Reintarnation" казал "благодаря" и си заминал.

Това не била единствената среща на този интернет потребител с "хора в бяло". Веднъж той шофирал зад една боклукчийска кола. Внезапно един от задните капаци на камиона се откъснал и се лепнал на предното стъкло на колата на "Reintarnation". Човекът нищо не виждал и бил сигурен, че ще катастрофира. Тогава обаче чул глас, който го успокоил и му казал какво да направи - "да ускори и да държи волана в настоящото положение". Капакът отлетял от колата във встрани от пътя. Човекът се огледал. Боклукчийският камион бил далеч назад, а отпред и отзад на неговият автомобил имало две бели Тойоти Корола. Той самият карал точно такъв модел кола! На следващата отбивка и двете придружаващи го коли отбили и той продължил сам пътя си.

И така да направим сравнение с мъжете в черно. Те са били описвани като демони, но поне до колкото на мен ми е известно, не са били оприличавани на ангели.

Следващият случай е описан в сайта "True Ghost Tales", което е доста претенциозно име - "истински призрачни истории".

Човекът, който разказва случая тъкмо е отивал към новата си работа, било посред ден. Докато минавал покрай една пожарна, той мернал в двора мъж облечен в бял костюм, косата му също била бяла. Този човек се взирал втренчено в разказвача на историята. От другата страна на улицата, срещу пожарната има старчески дом и човекът си помислил, че просто някой от старците е излязъл навън, затова продължил пътя си без много да му мисли, но в последствие се зачудил дали това не е бил дух. То какъв ли друг извод да очакваме от сайт с името "Истински призрачни истории".


Следва история, която се е случила на майката на разказвача. Веднъж тя отивала с автомобил към среща. Спряла на един светофар на едно кръстовище. Забелязала отсреща на тротоара мъж облечен в бял костюм, с излъскани бели обувки и бяла шапка. Сякаш никой друг не го забелязвал, хората просто минавали покрай него, а това е град, в който странниците се забелязват, най-малкото се взират в тях, за да преценят що за хора са. Мъжът се приближил до колата на жената и ѝ казал с усмивка "ти имаш голям късмет". В този момент светнал зелен светофар и жената продължила по пътя си. Когато погледнала в огледалото за задно виждане, мъжът вече го нямало. Според жената няма как той да изчезне за толкова кратко време.

Следва разказ от Reddit потребител с псевдоним "m_cam88". Една вечер той бил излязъл с приятели. По едно време приятелите му решили да влязат в един супермаркет, но той предпочел да ги изчака в близкия парк и да се полюбува на пълната луна.

"m_cam88" тръгнал към парка, но веднага след като завил покрай супермаркета пред него се изправил висок негър облечен изцяло в бяло. Очите на чернокожия се взирали право в нашия човек. Странникът казал "ти си ярък, ти си благословен". "m_cam88" веднага се отказал от идеята си да отиде в парка и завил на обратно към супера. Щом завил зад ъгъла, се обърнал и надзърнал зад ъгъла на магазина - нямало абсолютно никого.


Последният случай е от американския щат Виржиния. Една жена се събудила посред нощ и видяла, че на вратата на стаята ѝ има висок мъж с дълга брада облечен в бяло. Той самият изглеждал доста учуден. Изображението на лицето му все едно казвало - "какво по-дяволите правиш в моята къща, жено?!" Жената започнала да вика и нейните роднини, които спели в други стаи веднага дотърчали. Мъжът в бяло обаче вече бил изчезнал. Няколко месеца по-късно семейството разчиствало къщата и намерило стари снимки от предишния собственик. На една от тях жената разпознала мъжа с дълга брада.

Тези последни няколко случая намекват, че "мъжете в бяло" може да са духове, а това не помня някой да го е предполагал за "мъжете в черно" (за тях има теория, че са зомбита, бездушни роботи от плът и кръв управлявани от извънземните).

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Истории от най-голямото гробище на света
Снимки на хора-сенки
Посещения от деца с черни очи на Хелоуин

1 коментар:

 1. Поредната доза истории от Магония!

  Според мен е огромна грешка, че хората се вторачваме във външното проявление и външния вид и описание на тези Неща, а те са толкова различни и не може да се намери модел и сравнително рядко се повтарят - сивите или бигфут.

  Преди време хората са виждали ангели и демони, сега виждат мъже в бяло и черно, утре ще описват нещо друго, а зад всичките тези паранормални ( според мен по-точната дума е парафизични ) феномени стои един и същ източник.

  Това е все едно да вземем 20 човека и да ги разглеждаме като различен вид същества, защото единия носил червена блуза, а другата дълга пола, единия бил със сини очи, а другия с брада - изключителна грешка е да се вторачваме в тези външни проявления и поради тази причина аз не съм и привърженик на криптозоологията, защото огромната част от съществата, които са описани са нещо много по-различно, от неизвестни или смятани за изчезнали видове.

  Толкова, толкова типични случаи в тази статия - Нещо се появява, има някакво взимодействие с човека или в редки случаи с няколко души и след това изчезва безследно. Почти винаги това са епизоди, в дадена времева рамка - появяват се внезапно и внезапно изчезват. Получената информация по време на взаимодействие и контакта са меко казано абсурдни, безмислени дори. Цялото нещо е толкова странно, но нека помислим, можем ли да го оприличим на нещо познато?

  Тези паранормални срещи, много ми напомнят едно състояние, което всеки един от нас е приживявал при това многократно - Сънуването!

  Когато сънуваме в съзнанието ни изплуват някакви образи, някакви взаимодействия в които участваме или сме просто наблюдател, изпитваме емоции и чувства, вживяваме се до степен, че крещим на сън, изпадаме в паника и ужас, дори говорим насън. Самите сценарии до голяма степен са нереални връзки между реални персонажи и събития или пък пълни фантазии-измислици, нелогични измишльотини и всичко това както се е появило, когато сме заспали така е и изчезнало когато сме се събудили.

  Ами, ако се окаже, че когато сме будни Ние всъщност Сънуваме, че сме будни!

  В тази посока трябва да се мисли, защото нещата са много по-сложни от това, дали някой носи бяло или черно, дали ти съобщава проклятие или че си благословен...

  Тези неща съпътстват човечеството от самото му зараждане и ние нямаме ни най-малка представа за момента за какво става въпрос, но ако има нещо, което се очертава като напълно сигурно, то е че цялото това Нещо има Пряка връзка с Човешкото Съзнание - за жалост ние хората имаме точно нулеви познания и идея какво точно представлява съзнанието, но там трябва да съсредоточим силите си, за да се опитаме да разберем какво стои отвъд всички тези феноменални срещи.

  ОтговорИзтриване