28 декември 2019

МИСТЕРИКОН (28 декември 2019)


Годината завършва с една добра новина за криптозоологията. Във Виетнам в началото на есента бе заснета "изчезнала" от 30 години мини сърна (известна като миша-сърна). // Източник


Знам, че е доста нереалистично, но си пожелавам (коледните и новогодишните празници са за пожелания, нали) през 2020 да бъде заснет смятан за изчезнал от милиони години динозавър!


А сега отново за умните асистенти от рода на Сири и Алекса (Пак ли!? Да, отново!). През настоящата година многократно посвещавах на тях кратки новини в бюлетина МИСТЕРИКОН или цели отделни статии. Към менажерията от виртуални помощници се присъедини още един - CIMON (предлагам на български да го наричаме Симон, макар да не е точно произношение, но звучи по-добре така). Той не е какъв да е изкуствен интелект, не може да си го инсталиране или закупите като другите. Той се ползва само на Международната космическа станция. За да го "очовечат" създателите му са му дали очи и уста изобразяващи усмихнато лице. На мен по-скоро ми изглежда зловещо. Дали 2020 няма да е годината, в която роботите няма най-после да се разбунтуват начело със Симон, който ще превземе МКС и ще започне да бомбардира Земята от космоса?

Източник


А ето как да накарате Сири да издава зловещи звуци:Време е за кино. "Legends Of Oz: Dorothy’s Return" излиза през 2013 и е продължение на друг филм - "The Wizard Of Oz" излязъл през 1939! Едва ли има друго продължение появило се толкова късно след оригинала. Освен това за разлика от първия филм "Legends Of Oz: Dorothy’s Return" е анимация.Накрая поздравления с два гениално монтирани видео-колажа. Две популярни песни (на Майкъл Джексън и Куин) в "изпълнение" на Дони Тръмп.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мистичната страна на изкуствения интелект

Няма коментари:

Публикуване на коментар