23 ноември 2019

Най-странните изчезвания - VI

През далечната 1868 в северната част на американския щат Мичиган внезапно изчезва 3-годишно момиченце, докато е заедно с баща си в горски лагер на дървосекачи. В един момент е там, в следващият миг я няма. Притесненият баща и двама ловци започват да издирват детето в гората с часове, но от нея няма и следа. Мракът се спуска и издирването е прекратено за през нощта.

На сутринта хората отново започват да дирят момичето. По едно време действително чуват нейните приглушени викове. Ловците се насочват към гласа и стигат до една река. Чуват как нещо тежко пада във водата и успяват да видят, че някаква голяма черна маса се движи в реката към отсрешния бряг. Скоро шокираните ловци виждат и самото момиченце наблизо до един пън. Детето им разказва, че това, което е скочило в реката е "мистър Вълк", който я държал като пленница до този момент. Той и бил взел обувките, за да не може да избяга (действително когато я открили, момичето било без някои свои дрехи) и ѝ давал боровинки да яде.

Този случай е един от разказаните в книгите на Дейвид Полайдис. Според някои други изследователи той е преувеличил нещата и дори е смесил реалния случай с приказката за Червената Шапчица. Може и до някъде да са прави, но не ми се вярва Полайдис така лесно да рискува репутацията си. Случаят с изчезналото момиченце е описан поне в три вестникарски статии от 1868, 1882 и 1903. В тях не се споменава "мистър Вълк", но пък се говори за някаква мечка.

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Белите и черните Ел Кадейо

Няма коментари:

Публикуване на коментар