05 ноември 2019

Най-странните извънземни - част V

Този случай е от американския щат Уайоминг и се е разиграл на 25 октомври 1974 (по някакво съвпадение подготвям статията на 26 октомври, дали пък след малко като изляза от квартирата няма да видя извънземни?). Местен ловец е далеч от цивилизацията отдаден на любимото си занимание, когато внезапно почувства, че сякаш времето се забавя. Стреля по една сърна, но вижда как куршума все повече се забавя и накрая пада на земята. Веднага след това забелязва странно същество да се спотайва на близо в сенките. Това е хуманоид, който е облечен в нещо като водолазки костюм. Има антени на главата си, но не се забелязват никакви уши, врат или вежди над малките му очи. Ръцете му са ненормално дълги и едната завършва с нещо като бургия.

Не стига това, ами създанието проговаря на ловеца на перфектен английски. То казва, че името му е "Аусо Едно" и завежда човекът на своята родна планета, която се намира на 163 000 "светлинни мили". Там на землянинът са му проведени медицински изследвания преди да бъде върнат на Земята.

Ще кажете - пълни измислици, но най-интересното е, че докторите са изненадани, когато преглеждат ловеца след тази странна среща. Той от години има петна в белите дробове, които са му останали от прекарана туберколоза. Изведнъж те се оказват изчезнали!

Източник


2 коментара:

 1. Ами ето че има полза от извънземните - лекуват :) А дано вземат повече земляни та да оздравеем... Това в кръга на шегата. Поредицата е много интересна.

  ОтговорИзтриване
 2. Типичната история от Магония - човек насред нищото, в гора, изкривява се самото му възприятие за реалност на време-пространството, среща с хуманоид с колкото позната, в същото време и толкова и гротеска форма, случват му се супер странни, необясними неща, бива изцелен или се разболява... а може би това са Фалшиви спомени, мисловни конструкции сглобени от мозъка, за да обясни по някакъв правдоподобен начин, че нещо се е случило, или спомени нарочно имплантирани от някого, от нещо в потърпевшия било то чрез хипноза или с някакъв друг метод.

  Годината е 74-а и човека го определя като среща с "изънземен", ако беше 100г по-рано, щеше да го определи като среща с Ангел небесен, ако не се беше излекувал, а се беше разболял, щеше да е среща с демон... Магония...

  Направи ми впечателние и коментара по-горе - супер показателен и по никакъв начин не го казвам с лошо чувство към автора му, напротив - супер типичен, видиш ли някой ти прави добрина значи е добър :) Прочетете моля последната статия от поредицата да видите как човека след срещата се разболява и остава така до края на живота си.

  Мисля си колко е наивно да търсим сигнали от извънземни ( изпращането от наша страна е откровенна опасна глупост за цялото човечество ).

  Та ние НЕ разполагаме с механизъм, по който да се разбере това, което евентуално бихме получили като информация истина ли или не? Как ще разберем, че не сме манипулирани, лъгани и заблуждавани? Какъв емпиричен подход да се приложи към нещо отстоящо на дори няколко светлинни години и какви изводи можем да си вадим за другата страна от която получаваме информация - та те могат да ни покажат каквото си пожелаят и да изфабрикуват абсолютно всичко!

  Достатъчно е разликата в развитието ни да е дори нищожно минимална, да речем еквивалента на едни 100г и от другата страна има "Супер Цивилизация", при контакта с която ще сме като туземците или индианците при първия контакт с европейците - биват жестоко излъгани, поробени и избити, без дори да имат бегла представа какво им се случва - пример разболяването с шарка и туберкулоза, за които коренното население няма изграден имунитет.

  И на фона на Цялотото това нещо питам се - на какво се позоваваме при такива истории? Източници, достоверни, проверени, разследвания? Всеки скучаещ журналист може да си напише каквото си иска, няма нужда, дори очевидеца да лъже за историята - очевидец вобще не съществува (!), както десетки наши сайтове, които пълнят по цял ден с фалшиви новини и интервюта всякакви измислици, просто техни писаници.

  Изследването на Паранормалното само по себе си е изключително трудна и сложна тематика, но като погледнем обективно колко, колко много неверни пътища има в лабиринта, дори най-върлите изследователи след повече от 30-40 години работа по тематиката стигат до извода, че може би си имаме работа с нещо, което на практика не е по силите на сетивата и съзнанието ни да го проумеем...

  ОтговорИзтриване