19 ноември 2019

Най-странните изчезвания - IV

Това е случай от 1980 г. Гранджър Тейлър (Granger Taylor) живее заедно с родителите си в малък град намиращ се на остров Ванкувър в Канада. Не завършва училище, но съвсем не е глупав - има увлечение и голям талант към различните (основно механични, но не само) устройства. Успява да възстанови много захвърлени на боклука и бракувани машини, включително един булдозер, стар локомотив и дори самолет от Втората световна война модел P-40 Kitty Hawk.

Интересува се не само от земни машини. В задния двор на семейната къща конструира модел на "летяща чиния", която макар да не може да лети, изглежда внушително. НЛО-то е направено от стари сателитни чинии и други части намерени на боклука. Горе-долу по това време започва да разправя на малкото си приятели, че е в телепатичен контакт с извънземни същества. Гранджър все повече затъва в НЛО-тематиката, когато не конструира нещо, нон стоп чете книги за извънземни. Само за това говори и изказва различни теории как вероятно работят неидентифицираните летящи обекти. В неговото "НЛО" в задния му двор има печка и легло и младежът прекарва вътре с часове.

Нещата стават критични, Гранджър информира приятелите си, че е получил покана от извънземните да лети с техния апарат. На 29 ноември 1980 младият мъж посещава една вечеринка, на която често ходи. Не пропуска и на въпросната дата на отиде, макар че навън се е разразила голяма буря. На много места прекъсва електричеството, настъпва масова паника. Гранджър обаче успява да се прибере вкъщи след вечерята, но вместо да си легне, написва много странно писмо, което оставя в плевнята.

То е адресирано до родителите му. Информира ги, че тръгва на 42-месечно междузвездно пътешествие след което ще се върне. На гърба на листа е нарисувана карта на планината Ватерло, която е на 20 мили от остров Ванкувър. Никога не се разбира каква е връзката на тази планина с писмото на човека.

След като оставя писмото, Гранджър се качва на пикапа си Datsun, модел 1972 и потегля на някъде в бурята. Повече никой не го вижда. Нито той, нито автомобила някога са открити.

След известно време, на около 4 мили от дома на Тейлър са открити малки парчета от човешки кости. Изглежда там е имало динамитен взрив. Дали това са останки от Гранджър и кога точно е възникнал взрива, никога не е установено. Скептичната хипотеза твърди именно това - че младият човек е имал динамит в колата и нарочно или случайно го е взривил.

Разбира се има и много други алтернативни теории. Една хипотеза твърди, че Гранджър Тейлър е инсценирал всичко, за да започне нов живот на чисто някъде другаде. Той обаче оставя след себе си една доста голяма сума пари - 10 000 долара. Ако е искал да заживее на друго място под друга самоличност, тези пари нямаше да са му излишни.

Най-фантастичната теория твърди, че Гранджър действително е заминал с извънземен кораб към звездите. Защо обаче тогава не се връща? Отдавна са изтекли онези 42 месеца за които той споменава в писмото си.

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мистерията с аеро-клуб Сонора

Няма коментари:

Публикуване на коментар