30 ноември 2019

Странности в гората - II

Втората история в поредицата е разказ на един дългогодишен ловец. Той е на лов заедно с баща си дълбоко в горите на Уайоминг. Цяла седмица са сред планините откъснати от цивилизацията. Решават да се прехвърлят в съседната долина и да видят дали там ще им се отвори късмета да ударят някой лос. Докато вървели натам, видели странна светлина спускаща се от един хребет към долината долу. Тогава не обърнали особено внимание на това, защото помислили, че това вероятно е фенера на някой друг ловец.

На следващият ден двамата ловци успели да отстрелят един едър лос. Решили да се разделят - по-младият мъж да натовари на гърба си колкото може от месото, а баща му да остане да пази останалото от хищниците, докато се върне.

Мъжът потеглил към техния пикап със 70 паунда сурово месо в раницата си. По едно време се спрял, за да си поеме дъх и погледнал към мястото, от където предишната нощ се е излъчвала светлината. За негова изненада различил силуета на мъж в далечината. Погледнал през бинокъла си и учудването му прераснало в недоумение. Това отсреща на хребета не бил друг ловец, а човек облечен по-скоро като градски крадец - черен суичър с качулка, черни дънки и черна зимна шапка тип фес. Няма раница, няма тояга, с която да се подпира, няма абсолютно нищо, което да говори, че наистина мястото му е дълбоко в дивите гори на Уайоминг. Нещата тепърва ще стават още по-странни. Ловецът вижда през бинокъла си как онзи внезапно замръзва на място, все едно някой натиска бутона "Пауза". Единият крак на човека в черно застива във въздуха, положението му е неестествено, не би трябвало да може да запази равновесие. В следващият миг странникът напълно изчезва, единствено се чува силен пукот като от изстрел с пушка. Озадаченият ловец продължава пътя си, стига до мястото, където са оставили колата си и разтоварва месото, след това тръгва на обратно.

По едно време отново чува пукот, който дори е достатъчно силен, за да изплаши ято птици. Този път звука идва сякаш от по-близо отколкото предишния път. Оглежда се и сред дърветата отново забелязва странният скитник в черно. Той се движи вперил поглед в земята и сякаш не забелязва ловеца. По едно време отново замръзва на място. Не движи крайниците си, дори дрехите му не се помръдват. Вместо това от гърдите му излиза протяжен стон. Отново изчезва без следа и отново се разнася пукот.

Ловецът си признава, че не е бил достатъчно смел, за да отиде и да разгледа мястото където човекът изчезва. Вместо това побягва колкото се може по-бързо към мястото, където го чака баща му. Разказва на по-стария ловец какво му се е случило, но баща му естествено не може да повярва напълно. Казва обаче, че и той е чул пукот.

Двамата си разделят останалото месо и потеглят заедно към пикапа. По едно време младият ловец усеща инстинктивно, че трябва да се обърне назад. Прави го и отново вижда мъжа с черни дрехи. Този път той не гледа в земята, а тича право към двамата ловци. По-младият ловец сваля пушката от рамото си, докато обръща внимание на баща си какво се случва и онзи също се обръща. Странният човек вижда оръжието и забавя своя ход след което се провиква "МОЛЯ, ПОМОГНЕТЕ МИ! МОЛЯ!". В следващият миг отново замръзва на място, а от дробовете му започват да се разнасят стонове. Двамата ловци се споглеждат. Странният човек отново изчезва с пукот. Този път се усеща и вълна от топъл въздух. Двамата ловци се изнасят от мястото възможно най-бързо. Никой не казва нищо докато не се качват в колата си и не изминават поне няколко мили. Накрая бащата предлага - "нека да ловуваме някъде другаде утре".

Източник

Дали този странник не е завинаги пленен във някаква времева аномалия?2 коментара:

 1. Като по учебник - Хората забелязват НЛО в Гората и след това, среща с Нещо...

  Има описани доста случаи на хора преживели срещи не с "криптиди", "извънземни" или "чуводища", а именно "хора", но по всичко личи, че определено не са хора.

  Облеклото, както дрехите така и обувките, плъс поведението издават, че нещо не е наред - напълно нормално облекло, но с абсолютна липса на контекст спрямо мястото, където се състои срещата ( сещам се за случай на среща с Мъж в Черно от втората половина на миналия век в САЩ, където въпросното Нещо е облечено с черен костюм, но с бели маратонки или обувки за голф, абсолютно несъответстващи с останалото му облекло).

  Ето тук, може да прочетете за един случай в планината, при който от нищото се появава жена, на възраст към 50-те напълно нормална на външен вид, но насред нищото и се придвижва изключително, нереално бързо:
  https://www.reddit.com/r/Missing411/comments/6lpmd9/personal_experience_i_believe_i_was_almost/

  Описаната аномалия при която Нещото замръзва в неестествена позиция, все едно glitch ( бъг ) в самата реалност, на практика телепортирането до ловеца от нищото, повтарянето на едни и същи думи с цел да те подмами е много разпространен мотив при подобни паранормални срещи още от зората на човечеството.

  Коренотто население на Америка, Индианците говорят за SkinWalker - същество, което може да променя формата си и да влияе на възприятията на хората и да ги манипулира.

  В България има предания как ако през нощта чуеш някой от близките ти - майка, баща, брат, сестра да те викат по име извън къщи, да не излизаш, защото това е демон. Същото се отнася и за безброй истории на хора чули гласове в гората, бебешки плач, викове за помощ от техни роднини, които са на стотици километри у дома си.

  До първата половина на 20-ти век има много свидетелства за тези неща както и за светлини посред нощ в дворовете на хората по селата - историите са предадени от възрастните хора починали 60-те и 70-те години.

  Тук може да прочетете сборна статия отностно така наречените Змейове, за това как отвличат девойки и много интересно - описано е че тези Неща се явяват под формата на Светлина ( НЛО ), когато е мъгливо и мрачно, а след това приемат форма на влечуго-хуманоид, така наречения змей, съвремената дума за който е рептил.
  https://pik.bg/%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BD-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%8F-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D0%BD-news655961.html

  Благодарение на Интернет и светкавичния достъп до информация и възможнастта хората да споделят и дискутират, в последните години все повече се обединяваме около извода, че става въпрос за някакъв вид Непознат ( публично ) източник на интелект, който по някакъв начин съществува някъде другаде, в друга реалност/измерение/плътност и има възможност да се Манифестира/Проявява в нашата 3D реалност. През годините наричани ангели, демони, джин и прочие става въпрос за едно и също нещо.

  Въпросния феномен е многостранен, но определено Не демонстрира дълбоко, възвишени Морални Устои по човешките критерии ( дори когато става въпрос за положителна среща било то с ангел или "извънземни", които лекуват ), а напротив доста отявлено показва незачитане ИЛИ ( това също е възможно! ) пълно Неразбиране на човешките чувства, емоции и проследиците от тези срещи ( както впрочем и ние хората го правим спрямо животните, а доста често и помежду си и надали някой като дете се е замислял какво причинява на мравката с която си "играе", докато я вдига във въздуха с пръчица... ).

  ОтговорИзтриване
 2. Това Нещо, има някакви Негови си цели и използва архетипи/картини, все едно отразяни и сглобени от вестник или телевизионно предаване, картинки, които се показват на хората спрямо тяхните разбирания - на един се показва чудовище, на друг извънземни, на трети ангели, като с тези архетипи-персонажи се разиграва някаква сценка - веднъж, ще е "отвличане от извънземни" и абсурдни експерименти и варварски мъчения, друг път ще са "небесно красиви моми", самодиви танцуващи в кръг на поляна в гората, трети път ще е летящ хуманоид вперил поглед в човек, а след това ще е тайнствен вестоносец на улицата, който идва и ти казва нещо без да можеш да разбереш какво оставяйки объркване и параноя след себе си...

  При положение, че е минала една пета от новия век и тези загадки продължават да бъдат неразкрити, можем да заключим, че става въпрос за пълно неразбиране от наша страна и липса на възможност за възприятие, какво всъщност са тези Неща, тъй като по всяка вероятност източника им е отвъд нашите три измерения и време.

  Нещо, което е 100% сигурно - Науката вобще, ама Вобще, не дава отговори на всички въпроси и има да откриав и изучава още безброй неща, за да се доближим малко от малко до истината.

  ОтговорИзтриване