15 ноември 2019

Най-странните изчезвания - II

Имам чувството, че вече съм разказвал за това супер-странно изчезване или най-малкото съм споменавал за него в обща статия посветена на изчезванията или на планината Шаста. Дори и да е така, си струва отново да го дам на електронните страници на Мистерика.

На 1 октомври 2010, около 18:30 от популярно място за къмпингуване и риболов край връх Шаста в Калифорния изчезва 3-годишно момченце. След масивно издирване момчето е намерено след 5 часа. То е видимо объркано.

Детето разказва, че е отведено в пещера дълбоко под планината от жена, която първоначално помислил, че е неговата баба. Под земята видял студена и тъмна стая, в която стоели или седели в различни позиции множество човекоподобни роботи. Те били неподвижни. Сред прахта по пода се търкаляли различни неща наподобяващи пистолети и други оръжия, а в мрака се спотайвали гигантски паяци. В този момент момчето видяло, че странна светлина се излъчва от главата на "баба" му. Детето осъзнало, че и тя е робот. "Жената" наредила на детето да се изсере на лист хартия и много се ядосала, когато то отказало. "Бабата" казала на момчето, че то е от космоса и е "посадено" в майка му. После го извела навън до мястото където било намерено от спасителите.

Всичко щеше да звучи като фантазия на едно дете, чиито родители са му позволявали да гледа твърде много телевизия, ако нямаше един много интересен факт. След като момчето разказало тази история, истинската му баба си спомнила, че една година преди това, тя самата била на палатка в тази местност. Събудила се през нощта извън палатката, нещо или някой я е бил изнесъл навън. Изпитвала болка в основата на врата си и открила две червени точки на кожата си като от убождания.

Източник

Обяснение 1: Няма връзка между преживяното от бабата и детето. То си е измислило цялата история с роботите в пещерата, защото наистина е гледало много телевизия. Бабата сама в съня си е излязла извън палатката като сомнамбул. "Убожданията" са ухапвания от комари.

Обяснение 2: Бабата е похитена от същата паранормална сила, която след една година ще похити и детето. Убожданията са в резултат на вземане на ДНК, чрез която в последствие ще бъде направен робота "баба".

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Човекът-гримаса от Глазгоу
Сравнително скорошни срещи с хора-сенки
Неразгаданото изчезване на Ранди Лийч

3 коментара:

 1. Повечето деца на тригодишна възраст едно смислено изречение не могат да кажат, най-вече заради ограничения си речников етикет, а пък в състояние на афект губят "ума и дума". Авторът на тази измишльотина се е олял, ако беше написал, че момчето е на пет или шест години, щеше да звучи малко по- правдоподобно.

  ОтговорИзтриване
 2. Ето в този форум може да се прочете цялата история и последвалата дискусия публикувана от бабата на детето:
  http://www.abovetopsecret.com/forum/thread899732/pg1

  Пак на дневен ред остава въпроса, каква дори минимална гаранция за достоверност има цялата история и откъде можем да знаем, че не е просто крийпипаста?

  ОтговорИзтриване
 3. Интересна статия, но може би вместо думата "изсере", щеше да е по-приемливо, ако бяхте използвали "изходи". Защото четеш нещо интересно и изведнъж тази дума насреща, не е много приятно преживяване. Казвам го просто като съвет, по никакъв начин не целя да се заяждам.

  ОтговорИзтриване