28 ноември 2019

Странности в гората - I

Горите. Това са местата, където все още може да се усети духа на дивата природа неподвластна на бетон и магистрали. И където понякога се усеща и ... свръхестественото. Не случайно всички народи живели някога в и около гори имат множество легенди за мистични паранормални същества. Самодиви, таласъми, духове-пазители на гората. Знаете ли какво, тази традиция не е прекъсната, не е спряло създаването на фантастични истории свързани с горите, просто днес не ги наричаме фолклор, наричаме ги крипипасти. Вероятно някои от "случаите" описани в тази нова поредица са именно това - красиви и вълнуващи измислици, но какво от това, в Мистерика винаги е имало място и за художествени фантазии, единствено имам проблем, когато измишльотините станат твърде нагли и очебийни (еееех, до кога ще плюя по "Фантоми и Чудовища"). Все пак вярвам, че в повечето от описаните случаи има голяма доза истина, защото прегледах източниците, разнообразни са. И така, нека започваме.

Първата описана история идва от Reddit потребител с псевдоним strikelist. Както казах, прегледах източниците и в случая потвърждавам - действително има такъв потребител и той има висока репутация в сайта. Основно пише в теми разискващи семейни въпроси, а не в раздели тип "крипипасти". Затова вярвам на разказаното.

Точната година не е спомената, мястото на действието е гориста местност край река Ококуан в северна Вирджиния, САЩ. Човекът шофира по тесен път сред дърветата, в автомобила се вози и неговата майка. Напред по пътя виждат бял мъж на средна възраст да върви в страни от платното. Облечен е в тъмни дрехи. В следващият момент просто изчезва! Младият шофьор дори започва да се чуди имало ли го е въобще или неговото въображение му е изиграло номер, но тогава майка му озадачено пита "този човек да не падна отстрани на пътя?". Двамата спират колата и оглеждат наоколо, но никъде не се вижда никакъв мъж. Мястото не е стръмно, няма начин да е паднал и да се е претърколил между дърветата и да не може да бъде видян.

"Ние викахме, но никой не се обади" - завършва своя разказ strikelist.


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Последният автобус за Фрагрант

Няма коментари:

Публикуване на коментар