13 ноември 2019

Най-странните изчезвания - I

Започвам нова поредица. Първата история е толкова странна, че вероятно не се е случила точно по описания начин, а може би е съновидение.

Случаят е разказан в подкаста "Monsters Among Us", чийто водещ е Дерек Хейс и към този момент не мога да кажа дали спада към сериозните паранормални изследователи или към...не толкова сериозните, за които писах наскоро.

Това е историята на човек на име Марк, който повечето време прекарва в кравефермата на родителите си в Калифорния. През август 2019 (демек това е съвсем пресен случай!) той работи до късно в комплекса. В 3:15, по време на Дяволския час, Марк чува приглушен глас иззад един обор със слама. Опасявайки се, че крадец или злосторник е проникнал във фермата, човекът тръгва на оглед, но не намира никого.

Марк решава да забрави за случая, решавайки, че просто му се е причуло заради преумората, но гласът се обажда още няколко пъти. Вече поизнервен човекът решава да зареже каквото прави и да седне до една хранилка и да се ослушва от къде ще се чуе отново гласа, за да идентифицира източника. Както и се очаква, по някое време просто заспива.

Марк се събужда в непозната стая. На една от стените се появява врата и от нея в помещението нахлува мъж размахващ нож. Той не издава никакви звуци, нито на лицето си има някакво изражение (нито гняв, нито злоба, нищо). Уплашен за живота си, Марк отскача в страни след което нанася удар на непознатия, който веднага се строполява на земята без да мърда.

Почти веднага се появяват още две врати и от тях изскачат други двама странници. Единият е доста висок и слаб и има глава като на гарван. Другият е мъж в бизнес костюм с гротескно усмихнато лице. Той хваща Марк за китката докато в същото време ризата му се разтваря и от там се подава циркулярна резачка. Марк успява да го нокаултира и него. Човекът с глава на гарван прави една крачка към Марк, но изглежда след това размисля, виждайки, че фермерът не е лесен за справяне, затова се оттегля през вратата от която се е появил.

Марк се събужда уплашен до хранилката до която е заспал. Няма помен от съществата и Марк щеше да реши, че всичко е сън, ако не бяха белезите от пръсти оставени на мястото, където го е бил хванал човекът с бизнес костюма.


Дали това е било един кошмар? Според мен наистина Марк просто е сънувал съществата и се е самонаранил в съня си, но странният глас преди това наистина го е имало и определено е загадка. А може би това наистина е бил опит за отвличане в друго измерение и ако Марк не беше прогонил нападателите, просто щеше да изчезне и Дейвид Полайдс щеше да го добави към дългия списък с мистериозни изчезвания, за които пише в книгите си.


Няма коментари:

Публикуване на коментар