08 ноември 2019

Полтъргайстът от Лемонт, Илинойс

Годината е 1901, а мястото затънтеният провинциален град Лемонт в Илинойс, САЩ. Семейство Уилямс не са с нищо по-различни от останалите фермерски семейства в околността. Една вечер през есента на въпросната година семейството сяда да вечеря както прави всеки ден. Те са в добро настроение и нищо не подсказва какво предстои да се случи. Внезапно буквално от никъде нещо пада на масата. Бащата, главата на семейството, се опомня пръв и посяга, за да вземе нещото. Оказва се, че това е писмо написано с множество грешки както би го написало дете или слабообразован човек. Посланието обаче е ясно - семейството трябва да напусне къщата си до десет дни или ще има последствия за тях. Мистър Уилямс решава да не се поддава на паниката и изгаря листа.


10 дни минават и семейството притеснено чака да види какво ще се случи. Е, не става кой знае какво. Ако това беше сценарий на филм, вероятно някой щеше да умре на 11-тия ден или да се случи някоя друга голяма трагедия. Вместо това започват да се появяват нови писма. Те са по-агресивни и изпълнени с вулгарност. Най-притеснителното е, че в писмата се съдържа доста лична информация за всички членове от семейството, сякаш някой постоянно ги наблюдава и знае какво правят във всеки един момент. Освен това предсказват бъдещи събития - като кога ще им дойде гост.

Постепенно в къщата започват да се проявява и друга паранормална активност. Семейното куче се държи странно. Свива се уплашено в някой ъгъл, гледа в една точка, хвърля се в празното пространство, сякаш атакува някакво невидимо същество. Това негово странно държане се случва винаги преди да се появи поредното писмо. Освен това предметите започват да се местят от само себе си, изчезват дрехи, които после биват намирани разкъсани и захвърлени на двора навън.

След известно време се появява и някаква непозната черна котка, която се навърта около къщата и се взира със зли очи в хората. Опитват се да я прогонят, но тя винаги се връща.

Семейство Уилямс вика свещеник, който първоначално е скептично настроен, но бързо променя мнението си когато вижда с очите си как едно писмо се материализира от въздуха. Вижда и черната котка криеща се сред сенките навън. Затова попът вика още един свещеник и двамата провеждат ритуал по пречистване с молитви и светена вода във всички стаи. За три дни всякаква паранормална активност спира. След това обаче всичко продължава с нова сила. В писмата се съдържат подигравки към проведения ритуал.

В крайна сметка семейството наистина напуска къщата си. Не е ясно чия собственост става тя след това и дали проблемите са продължили и за новите стопани, изглежда че по-скоро не. Остава въпросът какво е било това чудо? Според скептиците някое от децата си е правило шегички, но това е почти невъзможно - как ще успее да пуска писмо след писмо без да го хванат? А може би цялото семейство е измислило тази измама? Свещеникът, а и много гости обаче също са виждали падащите писма и други паранормални феномени, така че свръхестествената активност не е измислица. Може би семейството е станало жертва на някой, който е искал да ги прогони, за да купи имота на безценица, но как ще успее да направи така, че всичко да изглежда като демонично проявление?

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Въртящата се статуя на ангел
Мърдащо се мъртво тяло 17 месеца след смъртта
Мърдаща се вентроложка кукла от Втората световна война

Няма коментари:

Публикуване на коментар