06 ноември 2019

Тиранозаври в Тексас

Сред криптозоолозите от край време битува мнението, че е напълно възможно някъде по земното кълбо да са се запазили малки популации от различни видове сухоземни, водни или летящи динозаври. Обикновено като локации, където е възможно да бъдат намерени все още живи праисторически зверове, се посочват дълбоките затънтени джунгли на Африка и Южна Америка. Има обаче истории на видени тиранозаври не къде да е, а в американския щат Тексас! Дали всичко е просто невярна градска легенда? Ако питате мен, по-скоро да, като се има в предвид кой е източникът на първите истории от дадените по-долу (да, познахте...Phantoms and Monsters, от който едно време редовно превеждах доверчиво). Въобще нямаше да си правя труда да пиша настоящата статия, ако нямаше и няколко други посочени източници. Така, че да не отхвърляме напълно вероятността в Тексас освен мексиканци, да се разхожда и някой Т-рекс.

Тази история е публикувана в P&M през 2013, както обикновено е изпратена от "човек пожелал да запази анонимност" и изписващ се само с инициалите М.Р. Очевидецът казва, че случката е от летните месеци на същата година и се е разиграла край Хебронвил. Негова приятелка му казва, че видяла ходещ на два крака динозавър около 20:45 една вечер. Съществото минало пред колата на жената. Тогава М.Р. се сетил за свое странно преживяване от преди два месеца.

М.Р. си спинкал сладко, когато бива събуден между 1 и 2 през нощта от непознати животински писъци. Нещо тежко притичало покрай отворения прозорец на спалнята му. Не видял с очите си какво точно било това животно, но се замислил дали това не е динозавърът, който е видяла неговата приятелка.


Следва случай от друг тексаски град - Фалфуриас, който е на едва 18 мили източно от Хебронвил. Отново е разказан в блога на Лон Страйкър Phantoms and Monsters и дори е от същата година. Това потвърждава ли истинността на двете наблюдения? Размислите ми малко по-надолу. Очевидецът този път носи инициалите Л.М.

Преживяванията на Л.М. започнали още през месец декември на предишната 2012 година (в него месец трябваше да свърши светът според тълкувателите на календара на маите, но найсе). Л. заедно с негов съсед видели двойка динозаври на пътя зад къщите им. Също така негов роднина от Мексико му споделил, че последният път, когато го е посетил е видял "голем гущер". Това се случило докато шофирал и бил близо до Макален, Тексас. Тичал на два крака и имал тъмна кожа. Това напълно съвпадало с видяното от Л.М. и неговият съсед.

Две седмици по-късно синът на Л.М. му казал, че заедно с негови приятели са намерили перушина и животински кости в храстите край пътя. Л. уведомил властите за тази находка, но според тях това било дело на койоти, макар че М. се кълне, че не е виждал кекав койот от много много време. Горе-долу по същото време на един съсед изчезнало кучето.

В оригиналната статия следва разказ на някаква жена - М.Г., който обаче няма да го преразказвам в подробности. Подобен е на предишните. М.Г. видяла тичащ на два крака динозавър насред полето. Горе-долу по същото време изчезнали няколко крави. Това е.

Е, след като има повече от един случай, увеличава ли се достоверността им? По принцип би трябвало отговорът да е "да", но в случая ще остана на скептичния бряг на реката и няма да преплавам оттатък. Сега в ретроспекция ми се струва, че виждам каква е тактиката на Лон. За кратко време той публикува няколко статии от "различни свидетели" видели едно и също нещо в един и същи район. През 2013 това са тиранозаврите в Тексас, няколко години по-късно темата ще е Мотман в Чикаго, а до колкото ми помни паметта през 2010-2011 P&M ще тръби за летящите риби скатове над друг район в Америка. Винаги снимки липсват или са твърде неясни. Рядко подобни случаи се описват в други паранормални блогове. Как всички свидетели на дадено събитие от всички възможни стотици американски изследователи, винаги ще разкажат историята си точно на Лон? Сякаш всички случаи са измислени от самия сайт...

Да видим и другите източници, може би те ще размекнат скептицизма ми...


През октомври 2014 някой се обажда в паранормалното радио шоу Coast to Coast AM със странна история от тинейджърските си години. Представя се като Дан (добре, че не се е представил само с инициали, тогава положението щеше да е много съмнително) и казва как често с приятели са ходили в пущинака край град Мидленд, Тексас. Веднъж видели нещо като "мини тиранозавър".

Е, този разказ потвърждава ли предишните? Само година след серията публикации във Phantom and Monsters някой се обажда в едно много популярно радио шоу и разказва нещо подобно. Освен като "Дан" не е...Лон. Замислих се колко е лесно понякога да направиш от "нищо нещо". Примерно публикувам в двата мои блога "Мистерика" и "Момин проход и наоколо" по няколко статии за видени НЛО над град Момин проход (е, една ли щеше да предизвикат тези новини толкова интерес, колкото като да издигнеш порно актриса за кмет, ама пак ще има достатъчно читатели). След това се обаждам разни радиа и телевизии и твърдя, че съм виждал обектите за които пише в Интернет. Поне някои от медиите вероятно ще се заинтересуват до толкова, че поне да се разровят в мрежата. Ще намерят моите статии (едва ли ще си направят труда да проверят, че всъщност един и същ човек стои и зад двата сайта). И дори някоя медия може да се излъже да прати екип да направи репортаж. И ето, имаме новина.

В интерес на истината действително има поне един материал за НЛО в Момин проход в по-малкия ми споменат блог. За щастие имах достатъчно акъл в главата си, да не раздухвам случая с допълнителни статии с лъжи. За жалост не може същото да се каже за други притежатели на блогове и дори цели новинарски агенции, които през последните години създадоха и преекспонираха не една и две фалшиви новини.

Но да се върнем на динозаврите в Тексас. Следва случай описан в сайта "Frontiers of Zoology" и поне до колкото мога да преценя той няма нищо общо с Лон :D

Сътрудник на сайта на име Филип О'Донел е интервюирал човек, който твърди, че също е видял "мини дино" в южната част на щата. С бебето тиранозавърче са се гледали известно време, след което животното е побягнало в гората. Човекът дори си е ударил един шамар, за да се увери, че не сънува.

И за да не ви удавя напълно в скептицизъм, ще кажа, че от десетилетия се говори, че в планинските региони на Тексас живее криптид на име Маунтън Бумър. Неговото описание доста наподобява това на "малък тиранозавър рекс". Дали пък в горните истории все пак няма и доза истина? Може би поради някаква причина (липса на достатъчно храна) тези оцелели тиранозавърчета са слезли от планините към полята и градовете? Само да не вземат да изядат Лон, че тогава кой ще измисля фантастични истории за Phantoms and Monsters...

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Трима виждат птеродактил в Аризона

3 коментара:

  1. Статията е добре написана ,но ще трбва да те поправя. Нямало е летящи динозаври или плуващи. Тези влечуги са били отделни видове като плуващите са по близки до крокодилите и вараните. Иначе добра статия. Но колкото и д искам е доста невъзможно да има оцелели динозаври тъй като такава популация щеше да се забележи и съо че са минали много години и най- вероятно щяха да се променят

    ОтговорИзтриване
  2. Съществува хипотеза, че всички тези срещи са всъщност не с древни същества които са оцелели до наши дни, а вмъкнали се по своя воля или просто пропаднали от друга Паралелна Вселена / Времева Линия през самата тъкан на Време-Пространството.

    По същата причина поради която има безброй срещи със странни същества попаднали при нас, за жалост има и безброй безследно изчезнали хора, които може да са попаднали някъде другаде - има и доста случаи на хора, които са били Някъде, но след това са били върнати, било им е помогнато да се върнат или е станало напълно случайно, но са успели да се върнат в текущата "Наша" реалност.

    Работата на теоретичните физици, както и практическите изпитания на най-голямата и скъпа машина създавана от човека Големият Адронен Колайдер цели точно доказване на съществуването на подобен род елементарни частици, по които може да се съди за правотата на Теорията за Мултивселената, която теоретично е подкрепена от модела на Струнната Теория.

    ОтговорИзтриване