02 ноември 2019

МИСТЕРИКОН (2 ноември 2019)

Ето, че дойде ноември, а от октомври останаха толкова събития, на които искам да обърна внимание, че се чудя дали пак да не почна да публикувам бюлетина МИСТЕРИКОН през ден (усещам как някои читатели изпадат в ужас :D ) Ок, няма да го правя, засега ще е само седмичен.

В град Бристол, Великобритания от небето са паднали десетки мъртви гълъби. Властите нямат обяснение за случилото се. Нещата са притеснителни. (Източник)


Следват две зловещи новини от България.

Откриха мъртъв безследно изчезналия Марин Георгиев

Няколко неща привлякоха вниманието ми в този случай, намирам ги за доста странни.

25-годишния Марин Николаев Георгиев, който цяло лято бе издирван в района в Бургаска област, е открит мъртъв на метри от психиатричната болница в Раднево, където той се е лекувал преди да изчезне. През цялото време ли е бил там? Възможно ли е да е на метри от клиниката и да не го намерят? Силно ме съмнява, това много прилича на някои американски случаи от поредицата Missing 411. Мъртвите тела са откривани на места, които преди това щателно са били претърсвани.

Освен това тялото на злощастния младеж е било мумифицирано! До колкото знам естествената мумификация се получава на места с доста по-сух и топъл климат отколкото в България.

Докато са издирвали единственото си дете родителите са попаднали на шокираща следа за смъртта му. С тях са се свързали и други близки на безследно изчезнали пациенти на психиатрията, които са откривани месеци по-късно – мъртви и с мумифицирани тела, без да е ясна точната причина за смъртта им. Нещо странно се случва в този район!

Следва една новина от Хасково.

Психар с маски на клоун и прасе стряска нощем шофьори

За случката, наподобяваща историите на Стивън Кинг, са разказали читатели на "Марица", дори са пратили и снимка на индивида (не съм съвсем сигурен, че е автентична). Последно бил забелязан снощи (вероятно вечерта преди публикуването на статията - 19 октомври), когато изскочил пред лека кола. Шофьорът забил спирачки, а клоунът му изпял песен, след което се шмугнал в храсталаците.

Това също като историята на изчезналия младеж, много прилича на нещата случващи се на запад. Дори една от първите статии в блога (от далечната 2009) бе посветена именно на този феномен:


Някак си ми е сюреалистично и дори малко плашещо, че неща от другия край на света, за които съм писал като нещо отдалечено, започват да се случват и в България. Какъв ще е следващият западен феномен появил се и тук? Слендерман?


Междувременно открих интересна подробност свързана със случая Титаник. Както знаете, този потънал кораб е имал брат-близнак наречен Олимпик. Когато Титаник потъва на 15 април 1912 г. мнозина предполагат, че всъщност на дъното е отишъл Олимпик. Конспирацията твърди, че корабите нарочно са заменени (това е лесно, корабите са идентични, просто е трябвало да се пребоядиса името на корпуса на кораба), за да бъде взета застраховката за Титаник. Олимпик е повреден при по-ранен инцидент и застраховката му е отпаднала, собствениците няма как да се отърват от него и да вземат пари в същото време. Затова го представят за Титаник, а истинския Титаник плава още дълги години под името Олимпик. Тази теория е известна от години, какво е новото, което намерих?

На 27 октомври 1914 г. Великобритания загубва първия си боен кораб в Първата световна война. Супердредноутът HMS Audacious е потопен при остров Тори, северозападно от Ирландия, от минно поле, заложено от германския въоръжен търговски крайцер Berlin. Загубата се пази в тайна до 14 ноември 1918 г. (3 дни след края на войната). Това е една доказана конспирация - 4 години властите лъжат за съдбата на този боен кораб. Трагедията обаче е видяна и дори фотографирана от пътници на един друг кораб. Знаете ли кой е той? Олимпик! Не е ли голяма ирония на съдбата - корабът свързван с конспирацията за размяната на Титаник става свидетел на нещо, което на свой ред става конспирация. Както се казва - превратностите на съдбата. (Източник)

Няма да завърша това издание на бюлетина с филм или трейлър, както обикновено ми е практиката. Както казах събраха се доста новини и затова ще предпочета да дам още една от тях вместо обичайното филмче. Чухте ли за ето това:


Къщата под която семейството се е криело, истинска лудост:


ПОДОБНИ СТАТИИ:
МИСТЕРИКОН (6 октомври 2019)
МИСТЕРИКОН (12 октомври 2019)
МИСТЕРИКОН (20 октомври 2019)


Няма коментари:

Публикуване на коментар