16 ноември 2019

МИСТЕРИКОН (16 ноември 2019)


През септември публикувах тази история:


Един читател живеещ наблизо е посетил парка. Странен човек като описания в материала, не е видял. Като странно нещо обаче може да отбележи това подобие на колиба, което е заснел. Развалил я е (аз по принцип не бих направил така), но на другия ден "колибата" била отново издигната.


Друг читател пък ми прати това видео с преведено на български интервю с Боб Дийн. То е от 2011 година. Робърт "Боб" Дийн е американски уфолог, който ни напусна през 2018 г.Благодаря на всички читатели, които по един или друг начин подкрепят Мистерика!

Тук искам да разкажа за едно малко интересно преживяване от Хелоуин на настоящата година. Не е кой знае какво, даже мислех да не го разказвам, но пък именно такива малки събития ми правят живота интересен. Та, бях си в нас, в новата квартира в София, където се преместих през лятото. Не знаех дали тук минават деца и за всеки случай се бях запасил с бонбони. В предишното място където живеех, не минаваха. Малко след 6 вечерта се чу някаква глъчка на стълбището, сякаш някакви деца бяха отвън. Не звъннаха, но подрънкаха на пианото, което един от съседите е изнесъл в общите части. Това пиано е голяма досада, особено вечер, когато съм си легнал и някой пиян гост на съседите си тръгва и реши да "посвири". Съседът, до колкото знам е обявил пианото за продан, не знам защо си мисли, че ще успее да го продаде за исканите от него 5000 евро :D

Та така, децата подрънкаха и май се качиха нагоре. След няколко часа, към 8:30 вечерта, ги чух отново на стълбището. Къде ли са били два часа и защо не звъняха за бонбони? Може би не бяха тръгнали за "лакомство или пакост" а просто са били на гости на някое тяхно приятелче във входа? Отново взеха да дрънкат на пианото и този път се ядосах и тръгнах да им се карам. Когато отключих и отворих вратата видях, че децата вече бягаха надолу по стълбището. Всъщност видях за не повече от секунда само едно от тях в гръб - последното. То бе облечено точно така както в паранормалните истории описват "децата с черни очи" - с черни дрехи, включително и суичер, чиято качулка покриваше главата му. Не можах да преценя дали е момиче или момче, нито точната му възраст, но мисля, че бе на 14-15 години, а по принцип за "лакомства или пакост" ходят по-малки деца, 10-12 годишни. Детето държеше нещо в ръка, което не можах добре да разгледам, но не бе фенер за лакомства, по скоро ми заприлича на четвъртит кол за домати. Може би това му е била дръжката на вещерската метла, но много не приличаше на такава. Добре, че не се обърна, в тъмното стълбище можеше да ми се стори, че изглежда като типичния образ на "децата с черни очи" и тогава кошмарите ми щяха да са сигурни :D


Не казвам, че наистина това са били "деца с черни очи", най-вероятно са били някои от кварталните хлапета. И все пак бе интересен момент в вечерта. Между другото вероятно сте прочели тази статия от 31 октомври:


Бях забравил, че това не е първия случай, който свързва този весел и мистичен празник с чорнооките същества наподобяващи земни деца. Което е малко странно, макар блога да съществува от 10 години, аз доста добре помня повечето от статиите, които съм публикувал. Как успях да забравя за тази от 2015? Щях да я дам като допълнение към горната статия.

Страшна история от миналия Хелоуин

А като говорим за Хелоуин, ето една интересна новина от тази година:

Безследно изчезнала от 6 г. котка се прибра за Хелоуин

Естествено котката е черна!


Хм, с какво да завърша настоящия бюлетин? Имам няколко интересни новини, но евентуално ще ги дам друг път или въобще няма да им давам гласност в моя блог (мъжете в черно ми налагат цензура :P ). Вместо това ще сложа точна на темата "Хелоуин" с долния туит. Това всъщност е добра идея за другата година, ако не ви се режат тикви. Ползвайте портокали и черен маркер ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар