09 октомври 2019

Странни преживявания на НЛО изследователя Найджъл Райт

Известният автор и паранормален изследовател Ник Редфърн разказва за неща случили се с неговия колега Найджъл Райт.

През 1997 има вълна от НЛО наблюдения в Дейвън, Великобритания. Изследователят Найджъл Райт се заема с нелеката задача да установи дали и преди това в района е имало такива чести случаи на видени неидентифицирани обекти. За това той прекарва доста време в библиотеката на Екзитър. Търсенето не се оказва съвсем напразно. Райт попада на интересна история в стар брой от вестник Ексмут Джърнъл от дата 21 май 1909. Един ден група работници от Килингхоум си почиват по обяд, когато виждат как моторна кола се задава по пътя и от нея излизат двама мъже. Те започват да разпитват дали не са виждали наскоро някакви въздушни кораби. Работниците отговарят отрицателно, тогава странниците сменят темата, питат колко е разстоянието от Килингхоум до Спърн и дали някакви морски мини не са били разположени във водата между двата града. Учудените работници казват, че бреговата охрана може да им отговори на този въпрос, при което онези казват "няма значение" и след като минават през близкото заведение за напитки, се качват на колата си и си заминават.

Това е типично поведение на така наречените "мъже в черно". Идват с автомобил, задават странни въпроси, често пъти свързани с наблюдения на въздушни обекти и си заминават бързо. Интересно е, че Найджъл Райт попада на такъв случай от преди 1947, когато за първи път навлиза в употреба израза "мъже в черно". Дали именно това разследване на Райт не е причина съвсем скоро на вратата на неговия дом да почука странен посетител?

Във въпросната вечер той обаче отсъства, на среща е с други НЛО изследователи. В дома му е неговата съпруга Сю. Тя отваря вратата и вижда някаква жена облечена изцяло в бяло. Макар да е вече вечер, времето е доста топло, а жената носи дълго бяло палто, бели панталони и бял шал. Има тъмни очила.

"Здравей, с какво мога да ти помогна?" - се обръща Сю към непознатата, която на свой ред пита дали Найджъл си е вкъщи. Когато разбира, че не си е у дома, жената казва, че той трябва да спре веднага с това, което прави относно НЛО случаите. Сю пита защо, но другата просто за обръща и си тръгва. Сю се обръща за един момент да вземе на ръце плачещото им дете и когато отново поглежда навън, жената в бяло вече я няма. За толкова малко време няма къде да се скрие, дори и да тича. Тя сякаш просто се е стопила във въздуха. Сю дори излиза на пътя да огледа - онази я няма. Това свръхестествено изчезване също е понякога срещано при "мъжете в черно", които макар да се наричат така, не са само мъже и не са винаги облечени само в черно. Всъщност изцяло белите дрехи също не са рядко срещани.

Намирам за странно, че малко след като намира стар случай за "мъже в черно", в живота на Найджъл Райт също се случва нещо подобно. Освен разбира се, ако всичко не е измислица на един писател решил по евтиния начин да популяризира книгите си.

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Зловеща лилава светлина в Мърсисайд

Няма коментари:

Публикуване на коментар