02 октомври 2019

Човекът-гримаса от Глазгоу

През 70-те години странен индивид се появява в шотландския град Глазгоу. Един от първите достоверни случаи датира от 1976. Две тинейджърки се прибират късно през нощта от парти. На нощното небе е изгряла пълната лупа. Двете момичета забелязват напред по пътя доста висок и слаб плешив мъж с бледо лице, който стои под една улична лампа и движи ръцете си по странен начин, все едно няма пълен контрол над тях. "Висок и слаб мъж" - не ви ли звучи като описание на Слендерман, който ще се появи чак десетилетия по-късно? Дали има връзка? Странникът започва да гърчи лицето си в невъобразими гримаси и да издава животински звуци. Съвсем логично девойките побягват. Малко след това те поглеждат назад, но от "човека" няма и следа. Твърдят, че за толкова кратко време, няма къде да се скрие, пътят е насред равно поле. - Сякаш той изчезва във въздуха.


Който или каквото да е бил този "човек", определено не е измислица на двете тинейджърки, защото скоро се появяват съобщения и за други наблюдения. Една възрастна жена излиза по тъмно, за да остави няколко празни бутилки от мляко на верандата си (в САЩ, Великобритания и други страни има такива услуги - всяка сутрин ти доставят мляко пред дома и вземат празните бутилки). Жената забелязва някакво движение на пътя. Това отново е високият плешив странник, който тича по странен начин по улицата и прави още по-странни гримаси. И докато жената стои вцепенена на прага на своя дом, скиталецът просто изчезва!


Скоро човекът-гримаса, както почват да го наричат, започва да се появява направо в домовете на хората. Една жена се събужда в спалнята си от нечии грухтящи и кихащи звуци. Осъзнава, че това не е съпругът и, който все още спи до нея. Поглежда към края на леглото и вижда плешив мъж на около 50 години. Той носи черни дрехи и е оголил зъбите си в широка усмивка. Интензивно търка гърдите си. Внезапно натрапникът издава смразяващ кръвта писък. Съпругът на вцепенената жена веднага се събужда, скача от леглото и пали лампата, но от странникът няма и следа.

Общо известните случаи на срещи с човекът-гримаса са 17 като последният е от 1979. 11 пъти съществото/човекът е виждан на улицата и 6 пъти в нечий дом. Само жени са го виждали, не е известен и един случай, в който свидетел да е бил мъж.

Що за създание е бил този "човек"? Според някои това е бил някой луд, който е изпитвал удоволствие да плаши жените. Но как да си обясним внезапните му изчезвания, включително и пред очите на свидетелите? Определено има паранормален момент в цялата история.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Едно разследване на Джон Кийл в Пойнт Плезънт
Когато децата тръгнаха да ловят вампири
Страшно преживяване в Западния парк - София

1 коментар: