17 октомври 2019

Призракът без ръце от езерото Ланир

За това изкуствено създадено американско езеро съм писал и преди в тази статия (макар, че преводът на името в нея не е много коректен):


Хелоуин е съвсем скоро и нека използвам повода да разкажа за един зловещ случай свързан с езерото.

Годината е 1958 и две момичета (Дейлия Паркър Янг и Сузи Робъртс) се отбиват в местна бензиностанция. Те потеглят с мръсна газ без да платят. Повече никой не ги вижда живи. На моста минаващ над Ланир (на снимката под статията) са открити следи подсказващи, че автомобил е паднал във водата. Предполага се, че това е била колата на Янг и Робъртс. Явно двете момичета толкова здраво са натискали газта, за да не ги хванат за неплатената сметка, че са изгубили контрол над превозното средство. Водолази търсят телата им година и половина без резултат. И тогава един рибар преживява шока на своя живот, когато разложено тяло изплува пред него докато си седи в лодката и лови риба. Липсват ръцете, както и два пръста от стъпалото на единия крак. Установява се, че това е Дейлия Паркър Янг. Сузи Робъртс е намерена чак през 1990, когато нивото на водата е нарочно свалено, за да може да се направят реконструкции на моста. Това способства да се открие автомобила на двете момичета - в него са останките на Сузи.

Мнозина разказват, че са виждали на моста призрак в синя рокля и без ръце. Той ходи от единия край до другия и хората предполагат, че това е духа на Дейлия, която си търси изгубените ръце. В деня, в който изчезва, момичето действително е било облечено със синя рокля.

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Изчезвания и мистериозни появявания: Амбър Смит
Изчезвания и мистериозни появявания: Стивън Стейнър
Китайският император и неговото езеро от вино

Няма коментари:

Публикуване на коментар