13 октомври 2019

Предстоящи идвания на апокалипсиса

Днес е 13-ти и макар да не е петък, каква по-добра дата за настоящата статия. Отбележете си тези години в календара, в тях за пореден път се очаква да дойде Апокалипсиса.

Джейн Диксън (1904 – 1997) е една от най-известните ясновидки в САЩ. Тя дори е работила с администрациите на президентите Никсън и Рейгън. През 1973 пише най-известната си книга "The Call to Glory". В нея се твърди, че свършекът на света ще започне през 2020, когато по целия свят ще се чуе глас да казва "Свършено е". Това ще е началото на Второто пришествие, Христос ще се завърне и ще се сражава със Сатаната като всичко ще приключи през 2037.

Ф. Кентън Бешор е президент на Световното библейско общество и не е съгласен с Диксън. Според него армагедонът няма да се проточи до 2037. Второто пришествие ще се състои още през 2021.


Международната фондация на Месията е основана през 2002 и ако трябва да я сравним с кулинарията, тя е нещо като миш-маш. Опитва се да съчетае в себе си повечето от най-популярните религии включително християнството, исляма, юдейството и индуизма. Те твърдят, че астероид-убиец ще ни думне през 2026. Учените знаели за него, но криели информацията. Но не се безпокойте, Месията щял да се завърне във всичките си форми и ще спаси вярващите. Христос ще спаси тези, които вярват в него. Махди от исляма, последната реинкарнация на Вишну и много други месии също ще се завърнат. Ра Риаз Гохар Шахи, основателят на фондацията ще се завърне, макар дори да не е умрял все още.

Според някои ислямски теолози, краят на света не се очаква скоро. Според тях мюсюлманската версия на "второто пришествие" се очаква чак през 2129.

Но да се отдалечим за малко от религиозните фанатици, някои учени също са се опитали да предскажат кога ще настъпи края на света. Исак Нютън смята, че това ще се случи през 2060 г.


Ииии отново се връщаме при вярващите, като се замисля те са основните източници разпространяващи "новини" за края на света. Изповядващите юдеизма също чакат завръщането на Месията. Мнозина са се опитвали да разгадаят точната дата на базата на написаното в Стария завет. Засега "изчисленията" ни пращат далеч в бъдещето. Една често посочвана дата е 30 септември 2239 и тя е посочена още през 18 век от равинът Елияху от Вилна (днешната столица на Литва - Вилнюс).

Това между другото е сравнително близо спрямо изчисленията на Рашат Халифа (1935 – 1990). Той е египетски биолог, който в края на 60-те години на ХХ век с помощта на компютър започва да търси скрити математически кодове в Корана. Твърди към средата на 70-те, че е открил такива предсказващи Апокалипсиса. Щял да настъпи през 2280 година.

Самият Халифа е убит в Канада през 1990 от недоучил студент. След години убиецът е екстрадиран в Египет където по ирония на съдбата е признат за виновен и осъден на 19 декември 2012, само два дни преди датата на която трябваше да свърши света според календара на маите.

А какво казва будизмът по темата за свършека на света. Това е една религия, която силно вярва в преражданията, но дори и тя има концепция според която Земята ще бъде напълно унищожена от "Седмото слънце". Това ще се случи през 84517 г. и мнозина от нас ще го видят с очите си, защото ще сме се преродили хиляди пъти до тогава. Тези, които искат да избегнат тази съдба до тогава трябва да са излезли от цикъла на преражданията и да са постигнали Нирвана. В тази връзка ето ви една новина от миналия месец:


Пичът е искал да му се отворят всички 7 чакри и така да достигне до състояние на нирвана.

Шегата на страна, май будизмът може да се окаже религията, която е най-близко до истината, защото астрономите добре знаят, че рано или късно нашето слънце ще се разшири и погълне планетата ни. Апокалипсисът ще е космическо събитие, което ще се случи след доста години (вероятно милиони). "Седмото слънце" може би описва точно това събитие.

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар