12 октомври 2019

МИСТЕРИКОН (12 октомври 2019)

Мисля, че в някой от по-старите бюлетини от средата на годината, бях споменал, че в САЩ се организира "масово щурмуване" на секретната военна база известна като Зона 51. Милиони се бяха записали под събитието във Фейсбук. Е, когато дойде уречената дата, само няколкостотин ентусиасти се появиха. Полицията бързо извърши няколко ареста и желанието на останалите да навлязат в забранената територия бързо се изпари. Отбелязвам тази новина "само за протокола", за да си знаете много да не вярвате на шумно обявени във ФБ събития.

Източник

Следва едно видео от охранителна камера в Уелс. Дали това е дух? Преценете сами.Междувременно попаднах на един интересен сайт. "The Black Vault" е събрал множество разсекретени правителствени документи, които може да касаят по един или друг начин темата НЛО. Този сайт е истински рай за всички, които обичат да се ровят в стари записки и да търсят тайни. За жалост аз самия нямам много време иначе бих отделил часове. Отделно сайтът има новинарски раздел с настоящи новини, както и форум.


Време е и за поредният стар филм, който публикувам в бюлетина МИСТЕРИКОН. "L'Inferno" (1911) е екранизация на Дантевия "Ад" и гледайки филма...нищо не се разбира :D Защо тогава го давам, а и смятам да си го пазя в колекцията? Първо, той има историческа стойност, това е първият пълнометражен италиански филм, а и един от първите дълги филми в света въобще. До тогава основно са се правели филмчета с дължина до десетина минути. И второ, музиката във "L'Inferno" е страхотна, макар че подозирам, че тя не е оригиналната. Мисля, че това е музикалният фон, който е добавен преди няколко години, когато филма беше издаден на DVD. Въпреки това си струва слушането.Чудех се с какво точно да завърша настоящото издание на бюлетина и се спрях на тази снимка на древни глинени съдове. Можете ли да предположите какво е това?


Това са биберони, съдове за хранене на бебета. Още в бронзовата епоха не винаги майките са можели на кърмят децата си и се е налагало да ползват различни съдини. Показаните два съда са направени в периода 1200– 800 пр. н.е. Доста подобни са намерени в Европа и Азия. Експеримент е показал, че формата на съда става за хранене и на днешните бебета. (Източник)


ПОДОБНИ СТАТИИ:
МИСТЕРИКОН (18 юли 2019)
МИСТЕРИКОН (20 юли 2019)
МИСТЕРИКОН (22 юли 2019)

Няма коментари:

Публикуване на коментар