07 септември 2019

Дали наистина Земята е родният дом на човечеството?

Според мен да, човечеството се е зародило и развило на планетата, която обитаваме в момента, но си струва да се замислим и върху доводите на противоположната теория - че идваме от някъде другаде.

Повечето хора често страдат от постоянни малки болежки. Не става въпрос за болестите, които биха ни накарали да отидем на лекар, ами за неща от рода на главоболие, неразположение, изтръпнали крайници, настинки и т.н. Тези неща до толкова са чести, че дори не ги приемаме за необичайни - пием един аналгин и отиваме на работа.

Защо постоянно нещо не сме напълно здрави? Обичайното обяснение е, че просто живеем в замърсена околна среда и също, че стресът ни влияе. Според някои обаче причината е съвсем друга - ние просто не сме пригодени да живеем на тази планета, защото родната ни земя е някъде другаде. Как и по каква причина човечеството е попаднало тук, е съвсем друг въпрос.

Защитниците на тази теория дават за пример и реакцията на телата ни към пряката слънчева светлина. Зачервяваме се и изгаряме ако поседим малко повече на слънце, докато повечето животни могат с часове да стоят под слънчевите лъчи без никакви проблеми. Тези "теоретици" явно не отчитат, че животните имат козина, която ги пази от лъчите.

От всички чести болежки, които ни съпътстват, една от най-редовните изглежда е болката в гърба. Защо толкова често ни боли той? Според някои ние сме се развили на планета с по-слаба гравитация и гръбначния ни стълб не е устроен на сегашното земно притегляне на което сме подложени.

Според някои научни изследвания човешкият организъм би се справял по-добре при 25-часово денонощие. Това веднага се взима като доказателство от защитниците на теорията за извънземния произход на хората. Явно родната ни планета се завърта за 25 часа около оста си...

Има и други "доказателства" за описаната теория, но те са силно спекулативни, а и са характерни за всички теории свързани с извънземни - "извънземните" гени в ДНК-то ни, НЛО-тата и т.н. Това с какво точно допринася за идеята, че идваме от друга планета? Да, случват се странни неща, но логически те нямат голяма връзка с предполагаемия ни извънземен произход.

Мен ме мъчи друг въпрос. Да предположим, че наистина идваме от друга планета. Какво е станало с нея? Останали ли са хора да живеят там? Ще се срещнем ли някога отново с тях? Сами ли сме напуснали или са ни изгонили....

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Може ли наистина човешкият мозък да прави всички тези неща?

2 коментара:

  1. Не сте от земята, огледайте се тъпаци да имате масивна козина, люспи, истинските интелигентни създания на земята не са гладки без козина или нещо друго. Хората, хумоноида човек не е от земята, или поне ДНК не е земно, не знам защо още не сте го разбрали всички, истинските обитатели обаче с още тук, но не се тревожете, земята е супер място и ше изтърпи и вашата простотия до някъде, след това ще изчезнете като всички или поне повечето.....

    ОтговорИзтриване
  2. Възможно е и да е вярно, цитирам:
    "Хайде, Адаме, излезте с Ева от рая, защото не ме послушахте, каквото ви казах. Отсега ти ще ореш и копаеш земята, докато си жив. С пот на чело ще си изкарваш хляба за теб и за децата, които Ева ще народи".

    ОтговорИзтриване