05 септември 2019

Историята на мистериозната жена появила се в Калифорния

На 8 септември 1992 шофьорите движещи се по оживена улица в Порт Уинийми, Калифорния, САЩ виждат нещо странно - някаква жена е застанала на разделителната лента по средата на пътя и танцува и жестикулира. Мнозина спират, но тя напълно ги игнорира и продължава със странния си танц. Накрая пристига полицията и я прибира. Тя не се оказва някоя наркоманка изпаднала в транс, всъщност почти нищо не може да се разбере за нея, тя отказва да говори, изглежда не разбира нито английски, нито испански, може би дори е глуха. При претърсването ѝ са намерени едва няколко неща - касова бележка издадена в Сан Диего (на 200 мили от Порт Уинийми), една 10-доларова банкнота, единична перлена висулка на златна верижка и три пръстена един от които мъжки (с надпис "Inst. Bancario Comm. Latino Americano"), а друг с единична буква "S" образувани от бели камъчета. Понеже жената не е извършила никакво престъпление, в крайна сметка полицията я пуска да си ходи. Почти веднага тя отива на друга оживена улица и отново започва да танцува. Понякога сякаш се опитва да комуникира с хората посредством жестове.

Полицията отново я прибира, но този път я закарва в подслон за бездомни жени. Изглежда мистериозната жена единствено може да общува чрез нечленоразделни звуци и жестове, които вероятно имат значение за нея, но никой експерт по езика на глухонемите не може да ги разбере. Когато ѝ дават лист и химикал, тя рисува несвързани числа, букви, странни символи и пълни драсканици. Показват географски карти на жената, за нея те не значат нищо.

За да се опитат да установят някаква форма на комуникация с тази мистериозна жена, специално е докаран специалиста по общуването Крис Баролс. Пред нея той пише собственото си име на лист и посочва себе си. Изглежда жената разбира, защото на свой ред изписка с пръст във въздуха името Lucxi от където ще дойде и името, с което почват да я наричат - Луси. Баролс пише името ѝ на лист и жената изглежда доволна, започва да сочи себе си.

На възраст Луси изглежда около 23 годишна. Чрез жестове тя донякъде успява да обясни, че е имала бебе, което ѝ е взето. Медицинският преглед потвърждава, че е раждала. Друго, което Луси обяснява е, че е долетяла със самолет.

Снимка на странната жена:


Луси не е бездомница, тя е добре хранена и в отлично здраве. Дрехите, с които е намерена, са сравнително нови. Може да се поддържа и има хигиенни навици. Версията е, че Луси е умствено ограничена жена, която наскоро е избягала от мястото, където са се грижели за нея. Никой обаче не се появява, за да я потърси. Психиатриите нямат данни за нея. Снимката ѝ е разпространена по медиите и вестниците, дори говорят за нея по популярното телевизионно шоу "Неразгадани мистерии". Резултатът е нулев. Никой не казва, че я е виждал да живее при съседите си или където и да било. Постепенно интересът към Луси замира и тя е настанена в друг подслон на държавна издръжка, от където един ден просто изчезва.

След една седмица я намират да спи на една улица в град Котати. Не е ясно как тя успява да стигне до там, самата Луси не може също да обясни. Този път обаче са намерени малко метамфетамини в нея. Това дава формален повод на властите да я арестуват. Отново са проведени пълни медицински изследвания и този път се установява, че жената може да чува, има обаче умствените способности на 9-годишно дете и само се прави на глуха. Проявява признаци на разкаяние, когато ѝ казват, че знаят, че ги чува. Отново се опитва да обясни историята си по примитивен начин.

Някои хора се съмняват в Луси, според тях, тя само се прави на малоумна, за да е на правителствена издръжка. Експертите обаче като цяло са категорични, че тя наистина има умствени проблеми. А и как ще успее да прикрие всички свои следи? Човек със способностите да се "изтрие" от обществото, едва ли би направил всичко това само, за да получи легло в приют и паница рядка супа.

Последната информация за Луси датира от 2014. Тя живее по това време в Санта Паула и е успяла да се научи да говори до някъде на развален английски. Все така обаче нищо повече не се знае за нея. От къде идва? С кой е живяла повече от 20 години? Защо никой нищо не знае за нея?

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар