14 септември 2019

Посещение в бар "Колобри на бирата"

През миналия месец използвах почивката си, за да посетя някои места, които отдавна бях набелязал. Едно от тях бе бар "Колобри на бирата" намиращ се ул. "Митрополит Методий Кусев" Nо.1 в град Стара Загора (близо до хотел Езерото и до парка до железопътната гара). Собствениците на заведението са много приятни хора с богат кръг от интереси, с които може да си поговориш на разнородни теми, а и много могат да ти помогнат при избора на бира. Единият от двамата съдружници е Станислав, който по-старите читатели може би помнят покрай блога, което значи, че заговорите ли за духове и извънземни в бара, ще има с кого да събеседвате ;)

Изборът е повече от богат както на бутилирани, така и на наливни бири - заведението има 5 крана за наливна бира! При моето посещение имаше на разположение наливни лагер бири, една вайс и една тъмна/червен лагер. Като бар предлагат и твърд алкохол, но там изборът е сравнително малък - мисля че имаше две водки, уиски и още няколко други питиета. Има и мезета, както и безплатни мезета на бара (солети и фъстъци). Ако ви се чете има и няколко книги посветени на бирата.

Заведението е "кидс френдли" (разбира се не се предлага алкохол на лица под 18), но няколко родители бяха довели децата си и те определено не скучаеха. Барът предлага безалкохолни напитки, чипсове и шоколади Линд (the best шоколад евър!). Какво му трябва друго на едно дете, зеленчуците да си ги ядат лелките в детската градина :D

Видях, че има телевизор в бара, но нямаше нужда да бъде включван, хората се забавляваха достатъчно с разговорите. Музиката бе приятна, смесица от рок и поп (да благодарим на алгоритмите на Спотифай, който всъщност бе диджейя). Заведението има wi-fi интернет. Вътре е сравнително малко, но има маси и отвън.

Цените са нормални за бар. Вярно бирите са доста по-скъпи отколкото ако сте свикнали да си купувате пластмасова двулитровка от супера. Но качеството на предлаганите в "Колобрите" бири е много по-добро от това на масовите бири от магазина. За мен лично този старозагорски бар е евтин в сравнение с някои софийски "пъбове", "бар-клубове" и не знам какви си още fancy заведения.

Работи до 11 вечерта като продажбата на алкохол спира малко по-рано. Разбира се, ще ви изчакат малко да си допиете бирата, няма да ви изгонят точно в 11:00. Ще ви помолят обаче ако сте навън, да влезете в бара, за да не нарушавате общинските разпоредби. Добре си се знаем що за стока сме българите - все ще се намери някой да пусне сигнал "за вдигане на шум", ако види хора с бира в ръка през нощта.

Самото име на бара има връзка със свръхестественото. Коло̀бър е прабългарска титла на висш сановник. Изпълнява длъжността предсказател на бъдещето, като извършва магически обреди и заклинания.

Фейсбук страница на бара

Ако се чудите какво е това на последната снимка - едно момиченце, което беше с родителите си използва всичките салфетки на масата им, за да направи това прекрасно цвете.
Няма коментари:

Публикуване на коментар