04 септември 2019

Изчезвания и мистериозни появявания: Стивън Стейнър

Един ден през далечната 1980 Стивън Стейнър се появява в полицейска станция в Калифорния след като е липсвал 8 години. Изчезва през 1972, докато се прибира от училище. Едва на 7 години е по това време. След появяването на момчето, се разбира какво се е случило с него. Той е отвлечен от извратения тип Кенет Парнел, който сексулно го насилва. Когато Стивън става на 14, извергът решава да си намери по-млада жертва и отвлича 5-годишно момченце. Стивън обаче успява да избяга заедно с това ново дете. Парнел е арестуван и осъден на 7 години затвор, от които излежава 5. През 2003 е арестуван отново след като се опитва да отвлече 4-годишно момче.

В този случай няма нищо странно, необичайни са събитията разиграли се след него, макар и да не са мистериозни. Стивън Стейнър загива в катастрофа през 1989, той е 24-годишен. През следващите години отново ще се говори за един човек от неговото семейство - брат му Кери Стейнър. Стивън е герой в очите на обществото - той спасява себе си другото дете от лапите на един изверг, но съдбата не е милостива към него и той си отива твърде млад от този свят. Брат му Кери е пълен антипод на него. Той е съден за няколко убийства и през 2002 поличава смъртна присъда. Към настоящия момент на писане на статията, присъдата все още не е изпълнена, което е нормално за САЩ, там често изпълнението на смъртните присъди се бави с години или дори с десетилетия.

Както се казва "превратностите на съдбата" - единият брат е герой, а другият пълна отрепка...

Запитан защо е извършил тези убийства, Кери заявява, че е искал и за него да направят филм, както са направили за брат му Стивън. Нямам думи!

Източник

Стивън Стейнър:


Кери Стеинър, който си чака електрическия стол:


ПОДОБНИ СТАТИИ:

Починал е един от заподозрените за случаят Д.Б. Купър

Няма коментари:

Публикуване на коментар