18 август 2019

Странни съвпадения в един августовски ден

Когато на 1 август обявих, че спирам редовното публикуване на материали в блога, аз се пошегувах, че котките стоят зад всички паранормални феномени. Шега, шега, ама вчера за пореден път се замислих за идеята, че тези същества имат някакви способности, за които ние не знаем. От около месец съм в нова квартира, в друг квартал на София. Тук също е пълно с котки, както май навсякъде в столицата. Местните котки край новата квартира не ме познават все още и бягат от мен. Вчера обаче, когато сутринта излязох от блока, успях да подхвърля малко храна на една котка, преди да е избягала. Около два часа по-късно, когато се връщах към блока от другата страна, към мен се затича една друга, изцяло черна котка. Тя явно очакваше да и дам нещо за ядене, както и направих. Но защо така самоуверено се втурна към мен, сякаш вече знаеше, че наистина нося храна и обичам да давам на животните? Цял месец котките бягаха, а сега не. Сякаш първата котка, на която дадох храна, веднага бе съобщила на останалите в квартала, че съм от "техните хора" и раздавам кльопачка. Съвпадение вероятно...или съществува някакъв неведом котешки Интернет, по който тайните мъркащи господари на Земята си комуникират.

Това обаче не е единственото съвпадение от вчерашния ден. Вероятно си спомняте, че в края на юли публикувах ето тази статия:


Този откъс е сравнително в началото на книгата на Джон Кийл и в него се говори за много неща, включително и за странни телефонни обаждания. Тогава още не знаех, но по-нататък в книгата има и доста по-странни неща свързани с телефоните и телефонните разговори. Всъщност те са неделима част от описаните мистерии. Бях сигурен, че почна ли да чета тази книга, ще имам странни преживявания. Точно вчера се чудих дали няма да ми се случи нещо свързано с телефон. Следобедът, когато отново излязох от квартирата, на една тиха улица, не много далеч от блока, към мен се приближи странен възрастен мъж. Той каза, че не може да си влезе в апартамента (ключа ли си беше загубил, вече не помня, първите минути от разговора малко ми се губят) и ме помоли да набера сина му. Аз естествено се съгласих, макар да се зачудих дали това не е някаква поредна схема за измама. Човекът знаеше на изуст мобилния номер на сина си, което в днешно време е малко странно, аз не помня никакви номера вече след като ги имам записани в собствения си мобилен апарат. Интересно защо самият човек нямаше телефон като днес може буквално за 10 лева да си вземеш читав апарат втора употреба. Както и да е, набрах номера, но нямаше абсолютно никакъв сигнал - нито свободно, нито заето, нито дори съобщение от мобилния оператор, че такъв номер не съществува. Чаках докато опитът за набиране сам прекъсна. Набрах втори път, но отново резултатът беше същия. Зачудих се дали проблема не е в моя собствен апарат, но тогава човекът ме помоли да набера друг номер - този на жена му. Явно не моят апарат правеше проблеми, защото този път поне имаше отговор, макар и да не беше свободно, а стандартното съобщение, че абонатът е недостъпен и ще бъде известен, когато е в обхват. Не съм получил досега обратно обаждане, вероятно няма и да получа. Оставих странния човек и продължих по пътя си, нямаше с какво повече да му помогна.

Вероятно нямаше да пиша за тази случка, ако буквално след час отново не ми се беше случило нещо. Между другото се върнах обратно по същата уличка 20 минути след срещата с човека, но него вече го нямаше никъде. Та, отидох в един парк в квартала и след известно време към мен се приближиха три момичета, които ме попитаха дали не съм намирал телефон. Стана ми странно, защото до колкото бях обърнал внимание, те бяха в другия край на парка от където аз не бях минал, нито пък те бяха идвали към пейката на която аз седях. Ако едно от момичетата си беше изгубило телефона, вероятно това се е случило так където те бяха седнали, а не където бях аз.

Сами по себе си тези малки случки не са нищо особено, но разиграли се в един и същи ден, ме карат да се чудя дали няма нещо повече от това, което се вижда на пръв поглед. Дали днес ще имам още преживявания? Отново планирам да излизам навън и може би пак ще ходя в онзи парк.

А на вас как ви минава лятото?

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Читателско писмо относно Магония
Извънредно! Читателски преживявания от 23 и 24 юни

2 коментара:

  1. Няма такива съвпадения! Днес вечерта като се прибирах към квартирата, на място близко до предишния случай, ме заговори непозната добре облечена жена - искаше да използва телефона ми, за да се обади на баща си. Този път отказах - или е някаква схема за измама или стават странни неща. И знаете ли какво е най-странното? Връщах се от среща с една дългогодишна читателка, която ми върна три паранормални книги, които ѝ бях дал миналата година! Странни неща стават ви казвам....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Защо си мислиш, че е странно човекът да помни номера на сина си? Все пак му е син, ако неговия номер не помни, чий тогава :Д но иначе наистина е малко "странно" двама непознати в рамките на два дни да ти искат телефона, за да се обадят на близките си.

      Изтриване