08 юли 2019

МИСТЕРИКОН (8 юли 2019)

Най-мистериозните музиканти - Сид Барет

Сид Барет, с истинско име Роджър Кейт Барет, е един от основателите на психеделичната рок група Пинк Флойд. Той обаче остава само две години в бандата. Поради прекомерна употреба на наркотици, Барет развива шизофрения и започва да халюцинира. На един концерт, той решава да си оформи прическата с крем за коса Brylcreem смесен с опиата Mandrax. Сценичното осветление предизвиква химическа реакция и половината лице на Сид бива разтопено.

След като напуска Пинк Флойд, Барет започва на ново с бандата Старс, която обаче никога не постига голям успех. Упорито се разправя, че в неиздадения албум на бандата наречен The Melting Lady (Топящата се жена) има песни, които са предсказали събития в бъдещето като например собствената смърт на Барет през 2006. Песента "Две малки кули" директно говори за събитията, които ще се разиграят на 11 септември 2001.

Източник


Гигантска сепия заснета в Мексиканския залив

Преди две седмици дълбоко под водата в Мексиканския залив бе заснета гигантска сепия. Видеото е направо сюреалистично.Зли жени-героини от филмите - Мисис Лумис

Филмите от поредицата Scream (Писък) отдават почит на "Петък 13-ти" чрез злата героиня мисис Лумис. Тя е майка на злодея Били Лумис и търси отмъщение за сина си. В началото на "Писък 2" Лумис се представя просто за журналистка, скоро обаче започват да се трупат трупове на сметката ѝ.

ИзточникНеизследвани места - пещерите Мегхалая, Индия

Индия е огромна страна с невероятно разнообразие на терени и екосистеми. Освен това е и едно от най-населените места още от дълбока древност. И въпреки това в Индия все още има места, които са много слабо проучени. Едно такова място са пещерите Мегхалая. Това е една от най-големите подземни системи на света, може би дори най-голямата. Само частта Крем Пури, открита през 2016, е около 24 000 метра. Тази година пък бе открита нова част наречена Крем Ум Ладав. Мнозина смятат, че всичко открито досега за Мегхалая е само върха на айсберга. Нека спекулациите за това какво има в тези пещери, да започнат сега!

Източник


Психар подгони хора с моторна резачка в град Рила

Миналата седмица 40-годишен мъж е подгонил хората в град Рила с моторна резачка. За щастие няма пострадали. (Източник)

Давам тази новина не просто, защото много прилича на сценарий от класически хорър филм, а защото преди време имах един запален читател от този град, той дори имаше собствен блог и историята за Елиза Лам съм я взел именно от там. Не, не е той човека с резачката, доста по-малък е на години. Но се зачудих какво ли става с него?

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Входове към митични места - част X
Входове към митични места - част XI (бонус)
Някои от най-популярните спекулативни твърдения за Антарктида

Няма коментари:

Публикуване на коментар