04 юли 2019

МИСТЕРИКОН (4 юли 2019)

Най-мистериозните музиканти - Робърт Джонсън

Още един "член" на фаталния "Клуб 27", освен това легенда в блуса. Робърт Джонсън умира през 1938 от отрова.

Младият Джонсън винаги е искал да свири на китара и да изпълнява блус песни, той обаче не е особено даровит. Една нощ излиза навън и когато се връща, Робърт е напълно променен - свири перфектно на китарата. Приятелите му го питат как така е овладял до съвършенство инструмента и Джонсън им казва, че е срещнал дявола на едно кръстовище и той му е дал музикалната дарба в замяна на душата му. Най-известната песен на Робърт Джонсън се нарича "Аз и дяволът".

Между другото, кръстовището, където е станала предполагаемата среща е известно - то се намира в Мисисипи и хората го посещават като атракция.

Източник


Какво да гледате вместо "Игра на тронове" - Rome

"Рим" е още един сериал на HBO, които определено знаят как да правят хитови поредици. Действието в този сериал се развива по времето на Цезар и казват, че описва доста достоверно римското общество по онова време. "Рим" е по-стар от "Игра на тронове" и някои дори го наричат предшественик на GoT. Казват, че HBO никога не би се заел с "Троновете", ако "Рим" не беше пожънал такъв успех.

ИзточникНай-реалистичните престрелки в киното - "Heat"

Жега е филм от 1995 и сцената с престрелката с полицията се е превърнала в легенда в Холивуд.

ИзточникАнабел като Escape room

Тук и там в Мистерика съм споменавал за прокълнатата кукла Анабел. Не бих се изненадал на нея да се посвети книга, филм и дори песен, но не очаквах, че Анабел ще вдъхнови направата на нова escape room. Това са помещения, в които се затварят няколко участника и за определено време те трябва да решат редица пъзели и да се "спасят" от стаята. Има ги и в България. Надявам се да се появяват все повече такива забавления с мотиви от историите на ужасите.

Източник


Зли жени-героини от филмите - Ани Уилкс

Филмът "Мизъри" е екранизация на едноименната новела на Стивън Кинг. Историята се върти около известен автор на книги и неговата вманиачена почитателка Ани Уилкс, която го пленява и почва да го измъчва. Една от малкото ранни творби на Кинг, която не съм чел, но мисля скоро да поправя този пропуск.

ИзточникПОДОБНИ СТАТИИ:
МИСТЕРИКОН (14 юни 2019)
МИСТЕРИКОН (16 юни 2019)
МИСТЕРИКОН (18 юни 2019)

1 коментар:

  1. Анонимен04 юли, 2019 12:35

    Прочете поредицата "Тъмната кула" на Стивън Кинг!

    ОтговорИзтриване