24 юли 2019

МИСТЕРИКОН (24 юли 2019)

Неизследвани места - по-голямата част от Папуа Нова Гвинея

В миналото за Папуа Нова Гвинея са се носели какви ли не легенди - че е "земя на канибалите", че има уникални за планетата природни забележителности и т.н. През последните няколко века обаче доста е направено за изследването на тази далечна земя. Въпреки това все още големи части остават непознати за останалата част на света. Кой знае, може би там някъде има по-страшни неща дори от туземците-човекоядци. През 2013 една единствена експедиция открива цели 89 нови вида растения и животни. Какво ли щеше да е, ако постоянно се пращаха нови експедиции.

Източник


Зли жени-героини от филмите - Асами

Във филма "Audition" млад мъж става рано вдовец. След известно време на печал, той завързва познанство с млада жена, която съвсем не се оказва това за което се представя. Филмът започва като драма, но скоро ескалира до брутален ужас със отрязани части от човешки тема. Нищо необичайно за традициите на японското кино :D

ИзточникНай-смешните епизоди на "Досиетата Х" - "War of the Coprophages"

Гнус и хумор в едно, в този епизод Мълдър разследва случващото се в малък град, в който стават необясними убийства. Изглежда убийците са...хлебарки. В своето разследване Фокс е придружен от атрактивна експертка по насекомите, която се казва...Бамби.

ИзточникФилми на ужасите за хора, които не харесват филми на ужасите - "Zombieland"

Знам, че много от читателите и читателките на Мистерика харесват филми на ужасите. Много от нас обаче имат приятели, които не понасят такива филми. Как да ги приобщим към братството? От сайта whatnerd са приготвили списък с някои ужаси, които може би биха допаднали и на хора, които странят от такъв тип забавления. "Zombieland", както може би сте се досетили от името му е филм със зомбита. В него обаче страшните сцени са всичко на всичко 9, освен това има и много хумор, така че филмът е едно добро начало за привличане на нови фенове към жанра.

ИзточникПеръдайз, Калифорния - една година след гибелните пожари

Преди една година Калифорния бе сполетяна от огромни горски пожари, които изпепелиха и много къщи. Един от най-засегнатите бе град Перъдайз (буквално Рай). Година по-късно едва около 2000 от 26 800 жители са се завърнали. Перадайз прилича на изоставен призрачен град. Очаквам след време да се появят и градски легенди за бродещи по улиците духове на загиналите, макар че до колкото помня жертвите бяха минимални, само материалните щети бяха големи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар