22 юли 2019

МИСТЕРИКОН (22 юли 2019)

Неизследвани места - горите в северен Мианмар

Заради своите трудни за пресичане джунгли, Мианмар има важна роля за спирането на японското настъпление в югоизточна Азия. Освен това тази страна държи рекорда за най-дълго продължаваща съвременна цивилна война. Политическата нестабилност и трудния терен са довели до това, че големи части от северен Мианмар са на практика непроучени, там дори няма пътища. Учените вярват, че тези джунгли крият невероятни неща като непознати животински и растителни видове...а може би и други удивителни открития очакват човечеството там.

Източник


Зли жени-героини от филмите - Мама

"Мама" първоначално е късометражен филм, но както и друг път се случва, от него се пръква пълнометражен. Дълбоко в гората две момичета са спасени от странно призрачно същество, когато техния собствен баща иска да ги убие. Скоро обаче "добрият дух" не се оказва толкова добър. Каквото и да кажа повече, ще са спойлери, затова спирам до тук.

ИзточникХайнекен са продавали бира за бебета?!

Всяка компания се стреми да "зариби" колкото се може по-отрано своите клиенти. Дали Хайнекен преди десетилетия са правели бира за бебета?! Така изглежда поне според тази стара реклама:


Не бързайте да се възмущавате, поне не веднага. Това е фотошоп манипулация. Истинската стара реклама е на 7 Up, което пак намирам за възмутително - газирани сладки напитки за бебета?!


Най-смешните епизоди на "Досиетата Х" - "The Lost Art of Forehead Sweat"

Това е единственият хумористичен епизод от последния 11 сезон на Досиетата. И единственият епизод, който си струва. Трябваше с него да сложат точка на цялото шоу и така да запазим някакъв последен добър спомен от този сериал.Софийските потайности - полтъргайст в стара сграда в София

Преди няколко седмици по стечение на обстоятелствата бях в стара сграда в центъра на София. Записах тези зловещи звуци. Може да се наложи да усилите звука, за да ги чуете, но направите ли го, ще се убедите, че не прилича на естествен вой на вятъра. Не знам дали ще имам възможност отново да посетя мястото, то е с пазач на входа.

1 коментар:

  1. Това, което се чува от клипа е все едно оперна певица се разпява :).

    ОтговорИзтриване