16 юли 2019

МИСТЕРИКОН (16 юли 2019)

Неизследвани места - Камчатка

Полуостров Камчатка се намира в Русия, поне засега (да се обзалагаме ли кой ще е следващият стопанин на този девствен край - Китай или САЩ?). Тази земя все още има много тайни макар още по царско време руските монарси да са пращали стотици финансово обезпечени от тях експедиции не само в Камчатка, ами и в цял Сибир, че и отвъд Сибир (за Аляска говоря).

Камчатка е земя на вулкани, горещи извори, подвижни мочурища, заснежени планински върхове и растения и животни, които не се срещат никъде другаде. Не е задължително да има война, за да се заеме нов народ с изследването на тази дива страна. Може руснаците просто да плеснат с ръце и да кажат "Подаряваме ви полуострова!". Или пък да го продадат на американците за една копанка ченица, както направиха с Аляска. Не че руснаците не са добри изследователи (поклон пред Пьотър Кропоткин, руският географ изследвал през 19 век Източните Саяни, басейна на река Витим и части от Китай), но все си мисля, че в момента едни китайци или американци много по-добре ще се справят със задачата да документират мистериите на Кампчатка.

Източник


Някои интересни новини от миналата седмица

Мистерията на необяснимите земетресения (в Южна Корея)

Украйна създава "зелен коридор" за туристи при Чернобил


А тази новина да ви напомня на нещо:

В Австралия препоръчват избиване на коали и кенгуру заради свръхпопулация

През 2014 Стан публикува тази статия в Мистерика:

Защо загубихме войната срещу птиците ему от 1932

Явно австралийците не са си научили урока и отново смятат да правят глупости.

А като говорим за стари материали, за последната седмица в по-малкия ми блог Мистерика Дейли най-популярна е тази статия:

Наморник превръщащ кучето ви в ужасяващ звяр

Зачудих се поради каква причина, но скоро се сетих - заради идеята на Далавери Симеонов да се слагат наморници на абсолютно всички кучета, дори и най-малките.

Зли жени-героини от филмите - Аса Вайда

"Черната неделя" (Black Sunday) е класика в готик хорър жанра от 1960 г. В нея се запознаваме с Аса Вайда, нещо средно между вещица, вампир и вълшебница живяла през 17 век. Тя е изгорена жива от собствения си брат, но не и преди да се закани да се върне в света на живите за отмъщение. Е, връща се 200 години по-късно.

ИзточникЗагадъчният 20 000-годишен трансформатор от Шар планина

Не ми е в стила просто да копирам текстове от други български сайтове. Някой се е старал да подготви материала, а аз да го взема на готово?! Няма да стане. Прочетете този материал във Форума на българските уфолози.


Най-смешните епизоди на "Досиетата Х" - "Small Potatoes"

Епизод 20, сезон 4. И този епизод го помня добре. Мълдър и Скъли пристигат в малък град в Западна Вирджиния, където наскоро са се родили 5 бебета с опашки. Ставаме свидетели на невероятно смешни и абсурдни разпити. Една майка казва, че бащата на бебето ѝ е от друга планета, а друга заявява, че бащата е самият Люк Скайуокър. При което Скъли пита "имаше ли светеща сабя?", не знам дали само на мен ми се струва, че в това има и мръснишки подсмисъл. Това е само началото на абсурда, особено като наистина се разбира кой е бащата...

Източник

2 коментара:

  1. Анонимен19 юли, 2019 23:45

    да се обзалагаме ли кой ще е следващият стопанин на югозападна България?

    ОтговорИзтриване