14 юли 2019

МИСТЕРИКОН (14 юли 2019)

Неизследвани места - дъждовната гора в Маунт Лико

Кажи речи целия континент Африка е труден за изследване. Опасностите са безброй - от убийствено горещи пустини през опасни хищници и смъртоносни болести като еболата до фанатизирани джихадисти. Има отделни места, които обаче са дори още по-трудни от обичайното. Едно такова място е кратерът на изгасналия вулкан Маунт Лико. Едва през 2012 учените установяват, че в него има цяла сложна екосистема - дъждовна гора. Чак през 2018 за първи път експедиция успява да стигне до нея! Какви ли невероятни тайни се крият там?

Източник


Зли жени-героини от филмите - Извънземната кралица

"Alien" (на български известен като "Пришълецът") е култов фантастичен филм. Злото извънземно е женско?!

ИзточникНай-смешните епизоди на "Досиетата Х" - "Dreamland" I и II

Това са два последователни епизода в шести сезон от шоуто. Мълдър и Скъли се насочват към прословутата Зона 51, когато странен инцидент свързан с повредено НЛО кара Фокс да си смени тялото с човек на име Морис Флетчър. Този Флетчър в тялото на Мълдър веднага започва да сваля Скъли.

Източник


Ликьорът Jagermeister наистина е бил лекарство!?

Ако сте опитвали популярния немски аперитив Jagermeister, вероятно сте си помислили, че той доста прилича на сироп за кашлица. Оказва се, че приликата не е случайна! Jagermeister се появява през 1934 и първоначално го продават като лекарство за подобряване на храносмилането и дишането. През 70-те години фирмата производител осъзнава, че много хора го купуват заради спиртната съставка, а не заради билките и веднага се ребрандират.

Източник


Дух заснет от охранителна камера?

Това видео е от Филипините. Трудно е да се прецени какво наистина е тази странна форма. (Източник)ПОДОБНИ СТАТИИ:
10 години Мистерика: духове, духове навсякъде
МИСТЕРИКОН (30 юни 2019)

2 коментара: