12 юли 2019

МИСТЕРИКОН (12 юли 2019)

Най-мистериозните музиканти - Дейвид Бауи

През цялата си кариера Бауи използва метафори за падаща звезда. Той е "Зиги Звездният прах" и "Човекът, който падна на Земята". Има песни като "Звездният човек" и "Астронавти". Освен това има и екстравагантен външен вид. Затова не е чудно, че някои хора мислят, че Бауи наистина идва от звездите. Има безброй спекулации за последния му албум "Blackstar" (Черна звезда), в който има песен наречена "Лазар". Дали това е скрито послание, че Дейвид ще се завърне от света на мъртвите като библейския Лазар възкресен от Исус?

В младежките си години Дейвид Бауи силно се интересува от мистичната практика Кабала, защитните пентаграми и Алистар Кроули. По тази линия пък слуховете свързват великия певец със сатанизма и окултизма.

Източник


Зли жени-героини от филмите - Кери Уайт

Кери Уайт е героиня от филма "Кери" направен по едноименната творба на Стивън Кинг. Всъщност тази книга има няколко филмови адаптации, като най-смразяващата е тази от 1976 (главната роля се изпълнява от Сиси Спейсик).

Кери е травматизирана тинейджърка тормозена от майка си и съучениците си. Тя достига до точката на кипене, която отключва свръестествените ѝ способности. Не може да се каже, че е типичен отрицателен герой, за извършеното от нея си има причини.

ИзточникНеизследвани места - пещерата Сан Донг, Виетнам

Тази пещерата е едно от най-забележителните природни образувания на Земята. Отгоре изглежда като дупка на повърхността, но влезете ли вътре, ще видите един цял самостоятелен свят. Макар да е изследвана от множество експедиции, тази пещера все още има тайни. Например при едно от последните проучвания водолази откриват подводен проход свързващ Сан Донг с друга известна пещера - Ханг Тунг.

Източник


Най-смешните епизоди на "Досиетата Х" - "Je Souhaite"

"Je Souhaite" е двадесет и първия епизод от седми сезон на "Досиетата Х", негов сценарист е Винс Джилигън. В този самостоятелен епизод древен женски джин изпълнява последователно желанията на няколко човека, които временно му стават господари. Както се казва - внимавай какво си пожелаваш. Един от мъжете иска да стане невидим и почти веднага докато се разхожда по улицата е ударен от автобус. Мълдър си пожелава да има "мир на Земята" и джинката кара всички други хора да изчезнат от лицето на нашата планета. Добре че господаря на джина има право на три желания и Мълдър отменя първото си желание със следващото.

Много добре помня този епизод, той е един от любимите ми. Невероятна комедия побрана в 45 минути.

ИзточникКак е изглеждала бутилката Кока-Кола през годините

1899, 1900, 1915, 1916, 1957 и 1986

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
МИСТЕРИКОН (24 юни 2019)
МИСТЕРИКОН (26 юни 2019)
МИСТЕРИКОН (28 юни 2019)

Няма коментари:

Публикуване на коментар