10 юли 2019

МИСТЕРИКОН (10 юли 2019)

Най-мистериозните музиканти - Джими Пейдж

Легендата Джими Пейдж е китарист в Led Zeppelin, една група за която има слухове, че трима от членовете ѝ са направили сделка с дявола. За една от най-популярните им песни "Stairway to Heaven" се твърди, че ако се пусне на обратно, ще може да се чуе молитва към сатаната (“Oh, here’s to my sweet Satan”).

От всички в групата Пейдж е най-свързан с окултното. Той не отрича, че се възхищава от Алистър Кроули, за който съм писал тук:


Пейдж закупува някогашната къща на Кроули намираща се край Лох Нес, но бързо я изоставя, защото била обсебена от духове.

Източник


Докоснахме ли се до нещо извънредно миналата седмица?

На втори юли, почти по едно и също време, се появиха ето тези две новини:

Наредиха на самолета с вицепрезидента на САЩ да се върне във Вашингтон за спешна среща

Путин отмени събитие, за да се срещне с военния министър

Интернет, а и не само, веднага избухна в спекулации. Защо по едно и също време Пенс и Путин отменят планирани събития? Не стига това, ами тръгнаха и какви ли не слухове за извънредни срещи на кого ли не - в Австралия, в Азия, в Европейския съюз. Други пък раздухаха "новината", че "числовите станции" са започнали да излъчват необичайно много на брой съобщения. Почти всичко от това се оказа невярна информация. Остава обаче въпроса за причините за тези извънредни срещи.

Според някои всичко е свързано с ето това:

14 руски моряци загинаха при пожар във военна подводница

В последствие се оказа, че това не е каква да е подводница:

Запалилата се руска подводница е била с ядрен реактор

Последва нова порция слухове - на борда на подводницата е имало експериментална техника. Пожарът не е случаен. Дори имаше твърдение, че той е в резултат на подводно сражение с американски подводен съд. Руските власти наистина заявиха, че спешната среща на Путин с военния министър Шойгу наистина е посветена на инцидента с подводницата. Но дали това не е само официалното твърдение за пред хората, а истинската причина да е друга? Пожарът се случва на 1 юли, а спешната среща е на 2-ри. Защо Путин веднага не организира извънредно събрание на кабинета си още на първи? САЩ пък въобще и не казаха какво е наложило тяхната спешна среща. Единствено заявиха, че няма общо с причината поради която руснаците си правят извънредна сбирка.

Аз естествено съм способен да вляза в някои доста по-крайни спекулации. Защо тези извънредни сбирки да не са свързани с някакво паранормално събитие, извънземно произшествие и т.н.? Именно така си представям нещата, ако да кажем примерно учените засекат, че към Земята се приближава неидентифициран космически флот. Държавните глави отменят планирани прояви и правят спешни срещи, за да решат какво да правят. Ех, мечтииии. Дано все пак скоро разберем защо наистина бяха тези вълнения миналата седмица сред управляващите в Русия и САЩ.

Зли жени-героини от филмите - Монаханията

Монахинята от "The Nun" и "The Conjuring 2" е демон, така че някои могат да поспорят дали е жена и дали демоните имат пол. Въпреки това този персонаж напълно заслужава мястото си в списъка, оставя незабравими впечатления.Неизследвани места - Вале До Джавари, Бразилия

Долината Джавари се намира в най-западната част на Бразилия. Името ѝ идва от племето Джавари, които живеят тук. Те упорито отказват да влязат в контакт с цивилизацията. Вече векове учени и изследователи не могат да изследват пълноценно това място и това племе. Съпротивата на индианците е разбираема - в миналото те вероятно са ставали свидетели на големи изстъпления от страна на белите нашественици. За жалост дори днес се стига до насилие - от страна на контрабандисти, златотърсачи и т.н.

ИзточникНевероятно научно откритие :D

Долното заглавие има следния превод:

"Дишането на кислород е свързано с това да останем живи".

Лол, не знаех, никога нямаше да се сетя, почвам да дишам :D


ПОДОБНИ СТАТИИ:
СССР вероятно е имал намерение да нападне пръв Германия
МИСТЕРИКОН (20 юни 2019)
МИСТЕРИКОН (22 юни 2019)

1 коментар: