13 юни 2019

ФБР разсекретява документ посветен на Бигфут

Ха, сега изненада. Обикновено съответните правителствени служби (ЦРУ, ФБР, министерството на отбраната на Великобритания и т.н.) разсекретяват записи от архивите си свързани с НЛО случаи. Друг е въпросът, че обикновено няма нищо съществено в "разсекретените" документи. Явно агентите от ФБР са решили малко да разнообразят и този път са пуснали запис посветен не на кой да е, а на легендарния криптид Бигфут.

Документът е свързан със запитване от 1976 на известния паранормален изследовател Питър Бирн. Той иска да знае дали агенцията за разследване е попадала на козина, която да е от непознато същество. В документа е споменато и какво е отговорила агенцията на Бирн - "не са намерени записи в архива им, че са провеждали такива тестове". Отговорът не е изненада, ако бяха отговорили нещо друго, то Бирн веднага щеше да разпространи новината. Изследователят обаче не се е отказал и отново се е свързал с ФБР като е казал "ок, щом не сте провеждали такива тестове, да ви дам аз малко козина да я анализирате?". Учудващо, агентите от ФБР са се съгласили да изпълнят искането му!

И точно тук идва тънкият момент (обикновено в разсекретените документи на различните агенции винаги има по нещо мъничко съмнително!). Тестовете в лабораторията на ФБР е установила, че изпратените от изследователя проби са от някакъв вид сърна, но тези резултати никога не са били представени на Бирн. Защо, след като козината е от познато животно, не са го казали на криптозоолога?

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Изчезнали изследователи - Евърет Рус
Изчезнали изследователи - Наоми Уемура

Няма коментари:

Публикуване на коментар