12 юни 2019

МИСТЕРИКОН (12 юни 2019)

Бюлетинът ще стане доста по-чест

Винаги досега настоящият бюлетин съм го пускал един път в седмицата - в събота или неделя. Някои събития обаче ме накараха да почна поне временно да го публикувам доста по-редовно. Първо, насъбрал съм доста материали за МИСТЕРИКОН и те стават все повече. Ако само по веднъж правя този обзор, то скоро няма да изчистя всичко натрупано. Това обаче е второстепенната причина - какво като ще ми отнеме седмици и месеци да пусна всичко - аз търпение имам. Първостепенната причина е, че може би нямам време - (чува се драматична музика) тъмните сили се активизират! И не говоря само за онези тъмни сили, дори не говоря само за два вида тъмни сили....

Ако блогът бъде спрян, няма да съжалявам за няколко хилядите материали, които публикувах до сега. Имам ги като архив, много читатели вече са ги прочели, а и много са си ги запазили на компютрите си - казвали са ми. Ще ми е кофти за нещата, които съм планирал, а не съм успял да публикувам. Затова именно МИСТЕРИКОН ще излиза вече по няколко пъти в седмицата. Както казах - надявам се това да е само временно и нещата бързо да се нормализират.

А по въпроса за тъмните сили, няма да говоря (засега) за странните поличби напоследък, да кажем че твърде много съм се повлиял от книгите, които чета в момента. Има и съвсем земни "тъмни сили" (отново няколко вида!), които се дразнят от определени статии. Като например този пореден материал в новия ми стар блог "Битки, фронтове и фракции":


Текстът е взет от друг сайт, прочетете какво е написал човека. Нещата в България са брутални!


Отново странен кръг се появява в Сланпул, Англия

Точно преди 11 месеца някой начертава с боя перфектен кръг на път край красива гориста местност близо до Сланпул. Сега същият човек или група хора (или...група пакостливи феи идващи право от Магония?) отново са се разписали с нов кръг. Какъв е смисълът на тези окръжности? Ако някой шегаджия търси внимание (един вид "ето, пишат за нещо направено от мен"), то защо е чакал близо година за да повтори шегата си? Впрочем ако вярваме на митологията феите и другите ефирни обитатели са надарени както с дълъг живот, така и с невероятно търпение...само вмятам между другото.

Самите местни жители, поне някои от тях, също залагат на екстравагантни хипотези. Е, не намесват феите като мен, а избират "обичайните заподозрени" - извънземните. Както е казал един човек - "това е като житните кръгове, само че циментов кръг".

Източник


Истории от "Passport to Magonia"

6 ноември 1957, Монтвил, Охайо, САЩ. Олден Мур (28 г.) се прибира с кола към дома си, когато вижда в небето нещо, което прилича на ярък метеор. Обектът се разцепва на две и едната част тръгва нагоре! Другото парче си сменя цвета - от бял на синьо-зелен. За известно време кръжи на около 60 метра над близко поле, след което бавно се приземява със съскащ звук. Господин Мур 15 минути се чуди какво да прави, след това решава да отиде при кацналия обект, който е на около 150 метра от спрения му автомобил. В близост Олден вижда, че НЛО-то има формата на "обърната чиния" с диаметър 15 метра и височина 3 метра. Обектът е обгърнат от нещо като пулсираща мъгла. Когато след това властите идват, те засичат радиация на мястото. Освен това ясно са видими дупките в земята, където обектът е кацнал. Олден Мур определено не си измисля.

Знаменити филмови вампири - Дядката от "The Munsters"

"Семейство Адамс" не са първите комично-положителни "лоши" герои. Такива персонажи присъстват още през 60-те години в сериала "The Munsters". Те са кой от кой по-забавни. Дъщерята Лили Мустер, Херман Мунстер, Еди Мунстер. Гарванът и т.н. Над всички обаче изпъква дъртият вампир, патриархът на фамилията - Дядката. Той е майстор на сарказма и съмнителните изобретения, господар на магическите отвари, освен това се случва и да пътува във времето. Ролята се играе перфектно от Ал Луис.

Източник


Антиутопии описващи днешна Америка - "Развличаме се до смърт"

"Развличаме се до смърт" (Amusing Ourselves To Death) излиза през 1985. Неин автор е Нил Постман. Това не е новела, а есе, в което авторът разглежда нуждата от постоянни забавления. Звучи ли ви познато? Всичко се показва на екрани където съответно да получи "харесване" или "нехаресване". Фейсбук и манията постоянно да се гледат най-нивите сериали - ето че Постман ги е предугадил.

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар