07 април 2019

МИСТЕРИКОН (7 април 2019)


Гигантски къртици в Сан Хосе

Един случай публикуван в американския блог Phantoms and Monsters.

Преди 9 години бяхме в къщата на лелята на приятеля ми. Той бе в банята, а аз във всекидневната, която има плъзгаща се стъклена врата водеща към задния двор. Бе тъмно, макар че не мога да си спомня колко точно бе часа. Погледнах навън и видях някакво огромно животно (около 2 метра). То имаше големи нокти на лапите си. Бе изправено на задните си крака. Когато ме погледна, аз започнах да крещя. То бавно застана на четири крака и се отдалечи. Аз побягнах при приятеля ми и му казах какво съм видяла.

По онова време си мислех, че съм видяла огромна миеща мечка. Тези животни често се появяваха в задния двор, където ядяха храната оставена от лелята за уличните котки. Животното, което видях, бе точно на това място.

В последствие търсих повече информация за гигантски миещи мечки, но видях, че чудовището, което наблюдавах повече прилича на къртица.

Източник

Хора казващи истината, но пренебрегнати - Игнац Земелвайс

Игнац Земелвайс лекар и учен в Австрийската империя, известен като един от първите прилагащи антисептичните методи - унищожаването на микроорганизмите извън и във човешкото тяло с помощта на химични вещества, например миенето на ръцете на доктора със спирт преди операция. За тези си начинания той е осмиван от колегите си и накрая дори е вкаран в лудница. Днес никой не може да си представи, че някой ще прави операция или дори ще преглежда пациент без да е взел съответните мерки за дезинфекция, но не винаги е било така. Земелвайс е стигнал до извода, че дори миенето с обикновен сапун намалява риска от разпространяването на зарази. Старите доктори му се присмели и го уволнили от болницата в която работел. Човекът се пропил и в крайна сметка умрял в психиатрията. А много пациенти междувременно умират докато най-накрая се разбере, че хигиената е абсолютно необходима.

ИзточникЗабранени песни - "Agadoo" на Black Lace

Няма съмнение, че песента Agadoo излязла през 1984 няма много смисъл в себе си, някои биха казали, че дори е идиотска. Това е достатъчна причина за Би Би Си да и удари забрана за излъчване. Обаче без съмнение е доста мелодична и напълно се вписва в западната поп-култура от 80-те.

ИзточникИндия стана четвъртата страна способна да сваля космически сателити

Най-интересната новина от миналата седмица бе тази, че Индия е провела успешен опит за сваляне на сателит от околоземна орбита. Други държави способни на това са САЩ, Русия и Китай. Нещата в космическата надпревара стават все по-интересни...

Източник


Врилон от Галактическата команда Аштар

На 26 ноември 1977 телевизионно предаване във Великобритания е прекъснато от странно излъчване. Монотонен глас обяснява, че това е съобщение от космоса и предупреждава за надвиснало над земята нещастие. Наистина ли нашите "братя от звездите" са отправили предупреждение към нас или целия запис е дело на някой оператор-шегаджия от телевизията?ПОДОБНИ СТАТИИ:
МИСТЕРИКОН (2 март 2019)
МИСТЕРИКОН (10 март 2019)
МИСТЕРИКОН (16 март 2019)

Няма коментари:

Публикуване на коментар