09 април 2019

Теорията на Анатолий Форменко - липсващите 1000 години

Има няколко теории, които твърдят, че официалната история на човечеството е доста невярна като дати и събития във времето. Една от най-крайните е на руския математик Анатолий Форменко. Той смята, че около 1100 години са ни в екстра т.е. сега трябва да е около 920 г.

Форменко е стигнал до своите изводи използвайки емпирико-статистически анализ на събитията, каквото и да значи това. Според този съмнителен метод много от събитията в древността и средновековието си приличат и то в удивителна степен. Все едно древната и по-новата история са описания на едни и същи събития разказани по различен начин. Появата на тази "допълнителна" хронология се случва около 15-16 век (тоест около 4-5 век, ако приемем датировката на Форменко за вярна). Това разширяване на историята не е случайна грешка, а целенасочен акт на духовенството, което искало да представи своето учение (християнството) за много по-старо.

Както знаем от учебниците, кръстоносните походи започват векове след като е живял Исус Христос. Повод за тези кампании е завземането на светите земи от арабите. Форменко не мисли така. Според него кръстоносците тръгват към Йерусалим веднага след като Исус е разпнат. Освен това крал Артур всъщност е руски принц, който е владеел Британия.

Аз пък си мисля, че този Форменко ще направи добре, ако поне за малко спре да надига бутилката.

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Римските религии се възраждат

1 коментар:

  1. Интересна теория, ама малко звучи като "Луно, Луно земля македонска" :)

    ОтговорИзтриване