07 март 2019

Убийците от Брабант

Между 1982 и 1985 в Белгия са извършени серия от жестоки нападения с цел грабеж. Те са дело на цяла организирана криминална банда, а не на един единствен човек. Загиналите при тези грабежи са 28, а ранените 40. Ще си помислите, такива сериозни престъпления не може да останат неразкрити, още повече, че са замесени група от хора, а не един единствен индивид, все някой би трябвало да бъде хванат и след "обработка" да издаде другите. Нищо подобно - и до днес този случай се води "нерешен".

През трите десетилетия от тогава, в Белгия са се появили много теории и направо конспирации свързани с убийствата в провинция Брабант. В някои от тях вероятно има доста истина - като това, че бандата може би се е състояла от полицаи или военни. Логично, ако полицаи са замесени, те имат възможност да саботират разследването отвътре.

През 2017 един човек заявява, че през 2015 неговият брат преди да почине му е признал, че той е бил главатаря на бандата, имал е дори прозвище в криминалните среди - Гигантът. Въпросният човек е Кристиаан Бонкофски и е работил като полицейски командос. През 1981 Бонкофски е уволнен след като по случайност стреля с оръжието си. Живият му брат разказва, че след уволнението Кристиаан е бил изпълнен с гняв и е започнал много да пие. Затова организирал криминална група. Полицията разполага с пръстовите отпечатъци и ДНК-то на Бонкофски, но те не са съвпаднали с тези снети от местопрестъпленията. Затова случаят остава все така нерешен.

Източник


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Хора живеещи тайно в домовете на други хора - ч. 7
Хора живеещи тайно в домовете на други хора - ч. 8
Хора живеещи тайно в домовете на други хора - ч. 9

Няма коментари:

Публикуване на коментар