06 март 2019

Извънземните от Варжиня, Бразилия

Това е един предполагаем НЛО случай разиграл се сравнително скоро - през 1996 година. За него са писали дори в Уол Стрийт Джърнъл. Мястото на действието е Варжиня, Бразилия

Всичко започва с три млади жени на възраст между 14 и 22 години - сестрите Лилиане и Валкирия Фатима Силва и тяхната приятелка Катя Андраде Хавиер. Те са първите, които виждат странно същество. Това се случва в следобеда на 20 януари 1996. Създанието е високо около 1.60, има голяма глава и хилаво тяло. Стъпалата му са V-образни, кожата е кафява, а очите червени. Движи се някак си замаяно и момичетата решават, че е ранено или болно.

Естествено, трите жени бързо побягват. Сестрите Силва казват на майка си, че са видели дяволът, която първоначално не им вярва. Тя обаче придружава дъщерите си до мястото на срещата и усеща силна миризма на амоняк. По земята има оставени следи, а едно куче души наоколо.

Мълвата за създанието се разнася бързо из града. И други хора започват да твърдят, че са видели съществото или пък че са наблюдавали НЛО. Появяват се твърдения, че са дошли военни, които са прибрали извънземното.

След два дни обаче е видяно друго подобно създание да лежи край пътя. Отново идват военни камиони и го прибират. Вероятно трето същество е видяно от един от чистачите в зоологическата градина. През следващите месеци три от животните в зоопарка ще умрат мистериозно.

През 2010 бразилските военни започват разследване. Неговият извод е, че младите жени са видели местен бездомник, който се е бил увъргалял в кал, а военните камиони случайно са минавали по това време през града. Останалото е слухове породени от разпалилата се масова истерия.


Заради този инцидент водната кула в парка на Варжиня е оформена като летяща чиния.


ПОДОБНИ СТАТИИ:
НЛО и училищата - част IX
НЛО и училищата - част X
Космически кораби (наши и чужди) задвижвани от пара

Няма коментари:

Публикуване на коментар