19 март 2019

Открито ли е съкровището скрито край Дентс Рън?

В предпоследната статия от поредицата за стари мистерии със скорошно ново развитие ще стане въпрос за едно предполагаемо скрито съкровище от времето на гражданската война в САЩ.

Според легендата малко преди битката край Гетисбърг от 1863 армията на севера е изпратила един фургон пълен със злато, което е трябвало да послужи за изплащането на заплатите на войниците. Той тръгва от Уилинг, Западна Вирджиния, но изчезва някъде около Дентс Рън, Пенсилвания. От тогава мнозина са го търсили.

Преди една година, през март 2018 ФБР започва разкопки в района и веднага тръгва мълвата, че агенцията търси именно изчезналото злато. Агентите за връзка с обществеността не дават почти никакви детайли за разследването и това само води до още повече слухове. Накрая ФБР дава лаконичното изявление "нищо не бе намерено". Дали?

Източник1 коментар:

  1. Анонимен19 март, 2019 12:42

    "Това ми каза един приятел, който го е научил от друг приятел, на който му го е казала баба му, която го е научила от баба си, която го сричала от някакъв изпадал документ, докато мела кабинета на някакво парвеню, но нищо не разбрала, защото само имала завършено първо отделение."

    ОтговорИзтриване